2024. május 3. - Tímea, Irma

Horváth Ágiék a Bibliát is bevetik - EüM közlemény

9. parancsolat: Ne tégy a te felebarátod ellen hamis tanúbizonyságot! A Fidesz kampánya egyértelműen fordulatot vett az elmúlt napokban: már nem csak az olcsó demagógiára építenek, hanem szemérmetlen hazugsággal próbálják az embereket a vizitdíj eltörlésé
2008. február 21. csütörtök 21:10 - Hírextra
Nehéz másképp értelmezni ezt a fordulatot, mint annak jeleként, hogy Orbán Viktor nem bízik a népszavazási kezdeményezésének sikerében, ezért tart minden visszataszító eszközt megengedhetőnek.

Orbán Viktor és Mikola István gyakran hivatkozik keresztény értékekre, Orbán Viktor és Mikola István most mégis hazudik. A leghatározottabban leszögezzük: a Kormány nem emeli ezer forintra a vizitdíj összegét. Nincsenek is ilyen tervezetek, de ha a Fidesz javasolná, akkor is elzárkóznánk a vizitdíj összegének megemelésétől. Ennek az az oka, hogy az emeléssel szakmailag nem értünk egyet. A 300 forint pontosan az az összeg, amely már érdemi bevételt jelent a háziorvosoknak, amelynek megfizetése már ésszerűsíti az ellátórendszer igénybevételét, de még senkit nem tart vissza az orvoshoz fordulástól, akinek az ellátásra szüksége van.

A Fidesz tavaly áprilisban egyszer már előállt a vizitdíj emelés rémhírével. Akkor Dr. Horváth Zsolt fideszes képviselő a parlamentben azt állította, hogy a kormánypártok "a vizitdíj emelését tervezik, első lépésben 500 forintra, majd 800 forintra". Azóta eltelt majdnem egy év, és kiderült, hogy a vád nem volt igaz. Most sem az.

Határozottan és ismételten felszólítjuk Orbán Viktort és Mikola Istvánt: ne az emberek ijesztegetésével kampányoljanak, hanem jelöljék meg tételesen, kiktől akarják elvenni azt a 60 milliárd forintot, ami a vizitdíjat és a napidíjat az egészségügyben pótolja! A kórházaktól, a mentőktől, a nyugdíjasoktól vagy adóemelés formájában mindenkitől? Ez a legkevesebb, ami elvárható azoktól, akik ezt a felelőtlen népszavazást kezdeményezték.

Kiadó: Egészségügyi Minisztérium
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását