2024. április 18. - Andrea, Ilma

Baba-mama szoba várja a kismamákat

A Kodolányi János Főiskola Budapesti Regionális Oktatási Központjában baba-mama szoba nyitotta meg kapuit, így a tanulni vágyó anyukák kulturált körülmények között tudják ellátni gyermekeiket.
2008. február 21. csütörtök 14:34 - Hírextra
A főiskola, főként távoktatási és levelező oktatási programjaiban részt vevő, hallgatói között nem ritka a kisgyerekes anyuka. Gyakori, hogy családtagjaik segítségét kérik azokon a napokon, amelyeken előadásokra járnak vagy vizsgáznak. A kismamák nem ritkán több száz kilométeres távolságból érkeznek, hiszen az órák látogatásával garantáltabb a sikeres vizsga lehetősége.

A Kodolányi János Főiskola ezeknek a szülőknek kíván segítséget nyújtani budapesti, Frangepán utcai épületének földszintjén kialakított, ingyenesen igénybe vehető "baba-mama" szobájával. A tiszta, csendes, dohányfüstmentes, barátságos helyiség ideális környezet a kisgyermekek ellátásához, gondozásához. A gyerekeket játszószőnyeg kisasztalok, gyermekjátékok, rajztáblák várják, így szinte észre sem veszik az idő múlását, míg anyukájuk a főiskolai órákon ül vagy vizsgázik. A legkisebbeket a szoba speciálisan kialakított részében lehet tisztába tenni és megszoptatni.

A jövőben a kismamák kényelme érdekében tervezzük az ingyenes gyermekfelügyelet biztosítását, így a hallgatók számára a vizsgák vagy a konzultációk ideje alatt sem jelent problémát csöppségük elhelyezése.

A főiskoláról

1992-ben indult útjára Székesfehérvár első saját, önálló felsőoktatási intézménye, a Kodolányi János Főiskola. Az azóta eltelt évek alatt a hallgatók létszáma közel tízezerre nőtt, az oktatók száma meghaladja a háromszáz főt. Mára az ország legnagyobb nem állami, nem egyházi fenntartású non-profit intézményévé vált. Hazánk négy oktatási centruma mellett Ausztriában is tanulhatnak a hallgatók. A főiskolák közül egyedül a Kodolányi érdemelte ki az Oktatási és Kulturális Minisztérium Felsőoktatási Minőség Díj Arany fokozatát. Fennállásának 15 éves évfordulóját az elnyert hazai és külföldi minőség díjak mellett azzal is ünnepelte a Kodolányi János Főiskola, hogy a főiskolák közül a legjobban szerepelt a HVG Diploma 2008 kiadványban megjelent felsőoktatási rangsorban.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását