2024. április 29. - Péter

Provokáció a brómcián-ügy

Az egri Markhot Ferenc Kórház gyógyszertárának dolgozói provokációnak tartják a brómcián-ügyet, és véleményük szerint valaki tudatosan akart ezzel kárt okozni - közölte az MTI-hez eljuttatott nyilatkozatban az intézeti gyógyszertár vezetője.
2008. február 20. szerda 18:10 - Hírextra

Az egri megyei kórház patikájában február 14-én találták meg a súlyosan mérgező brómciánt, a rendőrség visszaélés méreggel bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az ügyben.

Katonáné Turai Erika, a Markhot Ferenc Kórház intézetvezető főgyógyszere nyilatkozatában közölte: a gyógyszertár dolgozói provokációnak tartják az ügyet, amely a szer veszélyessége és a cselekmény elkövetésének módja miatt felveti a tudatos károkozás szándékát.

Az intézeti gyógyszertár dolgozói és szakmai vezetői elhatárolják magukat a történtektől - tette hozzá.
Kitér rá: a brómcián egyetlen közforgalmú és kórházi gyógyszertárban sem használatos vegyület, kizárólag külön engedéllyel szerezhető be.

Az intézetvezető leszögezi: a kórházi gyógyszertár szakmai tevékenységét a vonatkozó jogszabályok szerint végzi, szigorúan szabályozott normarendszer és nyilvántartási rendszer felügyelete mellett, a gyógyszerészi szakma szabályai szerint.

Katonáné Turai Erika úgy fogalmaz: "Mivel a gyógyszertár működési rendje kizárja a szer osztályokra juttatását és/vagy felhasználását, így ezzel elhelyezőjének más, saját célja lehetett."

A funkcionális privatizáció előtt álló egri Markhot Ferenc Kórházban kedden tartott nagygyűlést a kórházvédő bizottság. A rendezvény előtti sajtótájékoztatón az érdekképviseletek közölték: közalkalmazotti jogviszonyuk megőrzése érdekében azt támogatják, hogy Eger város önkormányzata működtesse tovább az intézményt, és elutasítják az egyik pályázó, a HospInvest Zrt. ajánlatát.

Bejelentették azt is, hogy a kórház gyógyszertárában megtalált mérgező brómcián éppen a kiszervezett, és a Hospinvest által működtetett patika hűtőkamrájában volt.

A patikát 2006 novemberétől az Ispotály Holding Kft. egyik cége üzemelteti, amely 2007 szeptemberétől a Hospnvest Zrt. leányvállalata.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását