2024. április 27. - Zita

Repülővel Irakba

Április 2-tól hetente három járat közlekedik Irakba, amely júniustól heti négy járatra bővül. Az Austrian Airlines számára a legfőbb prioritás minden esetben az utasok és az alkalmazottak biztonsága.
2008. február 19. kedd 11:29 - Hírextra
A helyi hatóságokkal folyó együttműködés keretében további biztonsági intézkedések kerültek bevezetésre az elmúlt hónapokban. Az iraki körülményekre vonatkozó részletes felmérésnek és a jelenlegi biztonsági helyzetnek köszönhetően az Austrian Airlines visszaállítja az Erbil célállomásra közlekedő járatait 2008. április 2-tól. A régió helyzetét továbbra is folyamatosan nyomon követjük a biztonságügyi hatóságokkal együttműködésben, amely lehetővé teszi számunkra, hogy a helyzet esetleges megváltozása vagy egyéb rendellenesség esetén késedelem nélkül, azonnal cselekedni tudjunk.

Heti három járatot (hétfő, szerda és péntek) indít az Austrian április és május hónapokban, valamint egy negyedik járattal (vasárnap) bővül a menetrend júniustól. Ennek eredményeképpen Erbil célállomásra ismételten közvetlen járatot üzemeltet az Austrian Bécsből, amely számos új csatlakozási lehetőséget kínál utasainknak.

Az Austrian Airlines volt az első európai légitársaság, amely leszállási jogot kapott Irakban. Az Erbil célállomásra tartó légi útvonal 2006. december 11-én került megnyitásra, amely rendkívül pozitív fogadtatásban részesült. Az akkori megnövekedett igényeknek köszönhetően lehetővé vált a heti két járat négyre történő növelése. A járatokat átmenetileg szüneteltetni kellett 2007. augusztus 24-től a biztonsági helyzet újraértékelésének eredményeképpen.

Repülési napok Indulás Érkezés
========================= ==================== =================
Április 2-tól: H, Sz, P OS 829 Bécs 10.20 Erbil 16.05
------------------------- -------------------- -----------------
Júniustól: H, Sz, P és V OS 830 Erbil 16.55 Bécs 19.00
------------------------- -------------------- -----------------
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását