2024. április 26. - Ervin

Eltűntek a madarak

Százezer vándormadár után kutatnak - egyebek közt helikopterek segítségével - a kínai vadvédelmi hatóságok, miután a Dél-Kínában ötven éve nem tapasztalt rendkívül hideg tél elvonultával a Pojang (Poyang)-tó Természetvédelmi Területről eltűntek a madarak.
2008. február 18. hétfő 11:45 - Hírextra

A kelet-kínai Csianghszi (Jiangxi) tartományban található természetvédelmi területen a tél beállta előtt még 200 ezer költözőmadár élt, a múlt héten azonban már csak mintegy 40 ezer madarat számláltak meg a térségben - mondta Lo Seng-csin (Luo Shengjin), a park igazgatóhelyettese.

A tisztségviselő szerint elképzelhető, hogy a jelenlegei adatok nem pontosak, ugyanis megfelelő felszerelés hiányában még nem sikerült elérniük a befagyott tó közepét, amelynek egyébként is csak a tíz százaléka tartozik a védett területhez.

Annak ellenére , hogy tömeges pusztulásról nem érkezett jelentés, aggódnak a lehetséges veszteségek miatt, ugyanis a zord időjárás következtében a madarak táplálékául szolgáló növények jelentős része tönkre ment.

A rezervátumban január óta mintegy 100 ezer jüant (2,5 millió forintot) költöttek gabona és zöldség vásárlásra, valamint több száz munkatársuk segít etetni a madarakat.

Kína legnagyobb édesvízi tavának átfésüléséhez helikopteres segítséget is igénybe kívánnak venni. Feltételezések szerint a világ fehérdarvainak 95 százaléka, a fehérnyakú darvainak a fele és a hattyúludak mintegy 60 százaléka fordul meg telente a kínai Pojang-tó környékén.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását