2024. július 17. - Endre, Elek

Eladta a tulajdonrészét

Matejka Zsuzsanna, az Egészségügyi Minisztérium kabinetfőnöke tavaly ősszel értékesítette a ferihegyi repülőtéren található patikában szerzett tulajdonrészét, még jóval köztisztviselői kinevezése előtt - reagált a szaktárca a Magyar Hírlap hétfői számában
2008. február 18. hétfő 18:53 - Hírextra

A Magyar Hírlap hétfői számában arról írt, hogy "összeférhetetlenség" gyanújába keveredett Matejka Zsuzsanna, Horváth Ágnes egészségügyi miniszter kabinetfőnöke. A napilap írása szerint "közhiteles dokumentumok" szerint Matejka magánbankszámlájára is utaltak a Hospinvest Rt. érdekeltségébe tartozó Medigordiusz Kft. által a repülőtéri patikát üzemeltető Csanak Bt.-nek nyújtott kölcsönből.

Az egyik televíziós társaság által vasárnap nyilvánosságra hozott anyagra hivatkozó cikk emlékeztet arra is, hogy a MOM Parkban működő E-vitál gyógyszertárbéli tulajdonrésze miatt korábban már támadták Matejkát, mondván, olyan köztisztviselőként, aki jelentős részt vállalt a patikaliberalizációról szóló törvények előkészítésében, résztulajdonosa volt egy patikának, amely éppen e törvénynek köszönhetően jöhetett létre. Mint írják: Matejka ettől az üzletrészétől a sajtótámadások után tavaly szeptember elején megvált. Hozzáteszik azonban, ezután kiderült, hogy a kabinetfőnök a repülőtéren is érdekelt volt egy patikaüzletben egészen 2007. szeptember 13-ig, amikor is kilencszáz forintért megvált a Csanak Bt.-beli üzletrészétől.

Egy hónappal később Matejka Zsuzsanna számlájára több mint kilencmillió forintot utalt át a bt. Az átutalt pénz a Medigordiusz Kft. által nyújtott harminckétmillió forintos kölcsönből származik, amelyről a szerződést éppen szeptember 13-án kötötte a kft. és a reptéri patikát birtokló bt., vagyis akkor, amikor Matejka és két társa kiszálltak az üzletből - olvasható a Magyar Hírlap cikkében.
Az Egészségügyi Minisztérium sajtóirodájának közleménye szerint Matejka Zsuzsanna nyolc százalékos részesedését a jegyzett tőke rá eső részének arányában egy magánszemélynek adta el. Amikor a többi tulajdonostárs is megvált tulajdonrészétől, Matejka Zsuzsanna visszakapta a cég alapítása után betett tagi hitelét.

"Mindezzel a Magyar Hírlap és a Hír Tv félrevezető módon, személyes adatokat illetéktelenül felhasználva foglalkozott. Matejka Zsuzsanna a történtek miatt jogi lépések megtételére készül" - áll a szaktárca közleményében.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását