2024. április 16. - Csongor

A bűnözők felét elkapták

Fejér megyében tavaly csaknem minden második - ismeretlen tettes által elkövetett - bűncselekmény elkövetőjét elfogták - mondta el a megye rendőr-főkapitánya hétfőn újságíróknak.
2008. február 18. hétfő 17:50 - Hírextra

Simon László rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos tájékoztatása szerint országosan is kimagasló eredményt értek el a megye rendőrei a rablások tetteseinek a felderítésében: tíz rablóból hét rendőrkézre került, azaz a tettesek 70 százalékát elfogták, és eljárást indítottak ellenük.

Fejér megye egyébként a bűncselekmények szempontjából "közepesen fertőzött" terület: tavaly 17.423 bűncselekmény vált ismertté a megyében, ez a 2006. évi 22.944 esethez képest javulást jelent. Az összes bűncselekmény több mint hatvan százaléka vagyon elleni bűncselekmény volt.
Jó eredményként említette a főkapitány azt is, hogy nincs felderítetlen emberölés a megyében, mind a négy gyilkosság tettesét elkapták.

A tavalyelőtti 253-ról 149-re csökkent a kábítószerrel való ismertté vált visszaélések száma a térségben, s a drogok terjesztése miatt 33 esetben indítottak büntetőeljárást, s tavaly egy nemzetközi kábítószer-terjesztői hálózatot is sikerült felszámolni a megyében.

Fejér megye közútjain - annak ellenére, hogy a forgalom átlagosan 20 százalékkal magasabb az országosnál - tavaly a 2006. évihez viszonyítva csaknem felére csökkent a halálos balesetek és az azok során elhunytak száma.

Ugyanakkor még mindig sok volt az ittasan okozott baleset. A személyi sérüléses közlekedési balesetek 16 százaléka ittasság miatt történt - mondta a rendőrfőkapitány.

Simon László tájékoztatása szerint a létszámhiány miatt a megyében a korábbinál kevesebb rendőr kevesebb időt tudott a közterületeken tölteni. Ez a helyzet remélhetően változik majd a végzős rendőr szakközépiskolások és rendőrtisztek munkába állásával.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását