2024. március 29. - Auguszta

Vád a bankrabló ellen

Fegyveresen elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség egy 54 éves miskolci férfival szemben, aki szeptember közepén kirabolta a lakóhelye közelében lévő pénzintézetet - tájékoztatta Martossy György, a főügyészség sajtószóvivője szerdán az MTI-t.
2010. december 8. szerda 11:36 - HírExtra
A vád szerint a munkanélküli férfi segélyből élt, anyagi gondokkal küszködött, személyi hitelét nem tudta törleszteni, ezért elhatározta, hogy kirabolja a lakóhelye közelében lévő pénzintézetet.
A vádlott egy ültetéshez használt, fémből készült dugványozóból készített "fegyvert". Az eszközt fekete szigetelőszalaggal körbetekerte, hungarocell darabkákat is ragasztott rá, hogy szélesebb legyen, jobban hasonlítson egy pisztolyhoz. Egy műanyag, rúd elemlámpából robbanószerkezetnek tűnő eszközt is készített - ismertette a rablás előzményeit Martossy György.

A férfi szeptember 17-én ment be az Árpád utcai pénzintézetbe, a fegyverszerű tárgyat az ügyintézőre szegezve követelte az összes pénz átadását. Azzal fenyegetőzött, hogy a kezében lévő robbanóeszközt felrobbantja. Az alkalmazott a támadónak 387 ezer forintot adott át, a vádlott ezután elmenekült. A pénzintézet egyik munkatársa azonnal értesítette a rendőrséget, míg kollégája a férfi után futott.

A rendőrök pár utcával odébb fogták el a vádlottat, akinél hiánytalanul megtalálták a pénzt, illetve az általa menekülés közben eldobott eszközöket. A férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését. Ha bebizonyosodik bűnössége, 10-től 15 évig terjedő fegyházbüntetést is kaphat. A férfi előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást - közölte Martossy György.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását