2024. május 15. - Zsófia, Szonja

A szociáldemoraták Orbánt noszogatják

Sajnálattal tapasztaljuk, hogy az ellenzéki politikusok továbbra is bojkottálják a legnézettebb reggeli politikai magazinműsort, a Nap-keltét, arra való hivatkozással, hogy a műsor nem kiegyensúlyozott (ami igaz), s az újságírók manipulációja miatt csak r
2008. február 17. vasárnap 15:02 - Hírextra
Bízunk benne, hogy a közelgő népszavazás érvényes és eredményes lesz, tömegesen fognak a polgárok az urnákhoz járulni, és igent fognak mondani a három feltett kérdésre. Ám a magyarországi viszonyokat és a kormány elfogadhatatlan ellenkampányát látva, nem biztos, hogy elsöprő sikert könyvelhet el a jobboldal. Ha a részvételi arány csekély lesz, s az igenek száma sem éri el a kívánatos mértéket, akkor az kudarcnak tekinthető éppen úgy mint 2004-ben, ahogy a kettős állampolgárságról szóló népszavazás esetében történt. Emlékezzünk: akkor a Fidesz késve kapcsolódott be a kampányba és koránt sem teljes erővel állt ki a fontos kérdés támogatása mellett. Az eredmény ismert, a következtetés pedig az volt, hogy lám, a magyarokat nem érdekli a határon túliak sorsa, a pártok pedig a társadalom közönyére hivatkoztak, s szégyenkeznünk kellett a kudarc miatt. A jelen helyzet kísértetiesen hasonlít a négy évvel ezelőtti állapotokra, az ellenzéki pártok sértődötten kivonulnak a parlamenti patkóból – magára hagyva a frakcióvezetőket – és nem élnek az egész országban nézhető reggeli tévé műsor adta lehetőséggel, nem tesznek meg mindent a siker érdekében.

Úgy véljük, ha a népszavazás eredménye nem lesz kielégítő, akkor nem csak a kezdeményezők, hanem az egész magyar társadalom, de mindenek előtt a jobboldal újfent bírálat tárgya lesz –, ám még egyszer nem lehet a pártok érthetetlen magatartása miatt a polgárokat felelőssé tenni.

A Honfoglalás 2000 Egyesületet és a Nemzeti Szociáldemokratákat a jó szándék és az aggodalom vezérli, ezért arra kérik Orbán Viktor urat, hogy ragadjanak meg minden lehetőséget, tegyenek meg minden tőlük telhetőt a népszavazás sikere érdekében, térjenek vissza a patkóba és a tévé-stúdióba!
Kiadó: Honfoglalás 2000 Egyesület
Szilvásy György
Forrás: OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Al_Muazib
2008. február 18. 05:29
Orbánt nem noszogatni kell, hanem B-el.De hiába az elvesztett választásokat visszacsinálni nem lehet és Ő ezt akarja.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását