2024. május 16. - Mózes, Botond

Szili esélyegyenlőséget és szolidaritást akar

Az, aki szolidaritásról, közösségvállalásról beszél, egy dologról soha nem mondhat le, mégpedig arról, hogy akik kevésbé tehetősek, akik ma nehezen boldogulnak, azok számára az esélyegyenlőséget biztosítani kell - mondta az Országgyűlés elnöke Orosházán,
2007. április 30. hétfő 23:01 - Hírextra
"Nem lökhetjük őket csak és kizárólag a piacra, nem hagyhatjuk őket magukra" - tette hozzá Szili Katalin. Az Országgyűlés elnöke 300-400 fős hallgatósága előtt felidézte Magyarország európai uniós csatlakozását. Hangsúlyozta: amikor Európáról beszélünk, arról is szólni kell, hogy tudnunk kell valóban a köz érdekében változtatásokat megtenni.

Szerinte ezeket a változtatásokat azonban a közösség érdekében, de a közösséggel együtt kell megtenni, úgy, hogy mindenkinek meglegyen a maga boldogulása.

Véleménye szerint a politikusoknak közösen kell megtennünk, politikai pártállástól függetlenül azt, amivel a társadalom megbízta őket, vagyis biztosítani az egész ország számára a megélhetés biztonságát, a boldogabb jövőt.

Szili Katalin a baloldal számára fontos feladatnak nevezte a vidéken élők életkörülményeinek a javítását is. Arra kérte képviselőtársait, politikai pártállástól függetlenül, hogy ne a párpolitika legyen számukra az elsődleges, hanem az a megbízatás, amit a választópolgároktól kaptak Orosházán, Békés megyében és az országban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

legjobb
2007. május 1. 13:34
Értelmetlenséget beszél még mindíg ez a Szili. Igazságosságról beszél amikor egyetlen párttársa sincs börtönben, ezek más országban élnek, valaki szólhatna nekik, hogy felesleges amit csinálnak. Először a jól megérdemelt büntetés, utána lehet igazságosságról, meg szolidaritásról beszélni, addig nem!!!!!!!!!!!!!:-)
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását