2024. április 30. - Katalin, Kitti

A Fidesz kikéri magának Draskovicsot

A Fidesz határozottan felszólítja Gyurcsány Ferencet, vonja vissza Draskovics Tibor jelölését az igazságügyi miniszteri posztra - mondta a Fidesz alelnöke vasárnap Budapesten.
2008. február 17. vasárnap 17:17 - Hírextra
A Fidesz szerint Draskovics Tibor nevéhez több kétes ügy is kapcsolódik, így ilyen előéletű ember nem kerülhet ebbe a pozícióba - közölte Varga Mihály sajtótájékoztatón.

A politikus szerint Draskovics Tibor jelölésével visszatér a Medgyessy-Gyurcsány kormány "legrosszabb, legsötétebb időszaka, visszatér a múlt". Hozzátette: Draskovics Tibor miniszteri jelölése jelzi a miniszterelnök végleges meggyengülését, aki alkalmasságtól függetlenül nevez ki embereket különböző miniszteri posztokra.

Varga Mihály felsorolta, hogy Szilvásy György titkosszolgálatokat felügyelő miniszter milyen előélet után került ebbe a pozícióba, vagy Laborc Sándort, a Nemzetbiztonsági Hivatal vezetőjét milyen tiltakozás és nemzetközi, főleg NATO országokban tapasztalható ellenszenv ellenére nevezték ki posztjára. A Fidesz alelnöke úgy vélte, Draskovics Tiborral ez a folyamat folytatódik, ami "elsősorban Gyurcsány Ferenc gyengeségének a jele".

Mint mondta, Draskovics Tibornak korábban azért kellett távoznia a pénzügyminiszteri székből, mert - amint a kormányfő is elmondta a Debreczeni József által jegyzett könyvben - "hazudott" a miniszterelnöknek. "Úgy tűnik, Magyarországon egy hazug ember lesz az igazságügyi miniszter, nem csak a Fidesz, nem csak a szélesebb nyilvánosság, hanem még Gyurcsány Ferenc szerint is" - fogalmazott a Fidesz alelnöke.

A Fidesz szerint Draskovics Tibor nevéhez több kétes ügy is kapcsolódik, így "ilyen előéletű ember nem kerülhet felelős kormányzati pozícióba, ilyen előéletű ember nem lehet egy kabinetnek Magyarországon 2008-ban tagja" - közölte Varga Mihály.

A politikus a kétes ügyek közé sorolta a Zwack-ügyet, a Q8-as benzinkutak jövedéki adó ügyét, ahol mintegy 100 millió forintos indokolatlan jövedéki adó visszatérítés történt. De e körbe tartozik az áfa-visszatérítési ügy is - mondta Varga Mihály -, amikor a magyar vállalkozók nem kapták vissza időben a nekik járó, törvényben garantált áfá-t.

A Fidesz alelnöke emlékeztetett arra is, hogy a Draskovics Tiborra nézve kellemetlen olajügyi iratok, amelyeket korábban közzétettek a rendőrség honlapján, eltűntek onnan.

Budai Bernadett az MTI-nek elmondta: Gyurcsány Ferenc nem kívánja visszavonni Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszteri jelölését. A kormányfő éppen meg akarja erősíteni a tárcát, és erre a feladatra Draskovics Tibort találta alkalmasnak - tette hozzá.

Hangsúlyozta: a tárca várományosának szakmai felkészültségét és vezetői képességeit soha senki nem kérdőjelezte meg.

Az elmúlt hetekben többször előkerült benzinkút-ügyről azt mondta: híresztelésen alapuló kreált ügyről van szó, amit a jogszabályoknak megfelelően a rendőrség alaposan kivizsgált, és megállapította, hogy nem történt bűncselekmény. Emlékeztetett arra, Draskovics Tibor már korábban felajánlotta, hogy a korábban titkos anyagokat, amelyek erről az ügyről szólnak, a titkárságán bárki számára hozzáférhetővé teszi.

A kormányszóvivő elmondta, hogy Draskovics Tibor bizottsági meghallgatásai hétfőn folytatódnak, és pénteken az európai ügyek bizottsága már támogatta jelöltségét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Szifo
2008. február 17. 18:51
Tudomásom szerint nem a Fidesz van kormányon, tehát semmi közük ahhoz, hogy a kormányfő kit nevez ki miniszternek.
Bár ma már azt olvastam, hogy Orbán szerint ők már nincsenek is ellenzékben.(Szegény Orbán, soha nem akar ott lenni, ahol éppen van, ez alól csak a miniszterelnöki pozició a kivétel. Mint tőle tudjuk, ő ehhez ért.)
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását