2024. május 21. - Konstantin

Obamában Obamával

Barack Obama, az amerikai demokrata párt elnökjelölt-aspiránsa sohasem járt Obama nyugat-japán kikötővárosban, ahol csak az elnökválasztási kampányhírekből ismerik őt, mégis lelkesednek érte.
2008. február 16. szombat 10:18 - Hírextra
Obama neve olvasható a város legnagyobb szállodájában függő posztereken, arcképével díszített fejszalagok és trikók gyártását tervezik. A helyi cukrászok Obama portréjával díszített hagyomásos süteményeket is készítenek.

A politika mit sem számít a lakkozott műtárgyairól ismert, halászatból élő városban, amely most Barack Obama nevétől visszhangos.

"Obama jó beszédeket mond, jó hangja van, szeretném, ha sikerülne neki. És persze egyforma a nevünk" - így Fudzsivara Szeidzsi hotelmenedzser, a fekete bőrű amerikai politikus helyi szurkolótáborának vezetője.

Obama lakói - a város neve japánul "kis tengerpartot" jelent - komoly kapcsolatot akarnak kialakítani az elnökjelölt-aspiránssal.

Murakami Tosio polgármester egy évvel ezelőtt levelet küldött lakkozott evőpálcikák, a várost bemutató DVD és útikönyv kíséretében Obamának. A Tokiótól 400 kilométerre nyugatra fekvő város első embere tervei szerint újabb ajándékot, szerecsehozó talizmánt, "győzelem" felirattal díszített Daruma-bábut is küld majd az elnökjelöltségért küzdő illinois-i szenátornak.

Arra szeretnénk kérni Obamát, látogasson el hozzánk, ha majd elnökként Japánban jár - mondta Cuboucsi Szadakazu városházi vezető.

A kenyai apától származó Obama 2006-ban Kenyában járt, üdvözlésére ezrek gyűltek össze. Kötődései vannak Indonéziához is, ahol édesanyjával és mostohaapjával élt kisfiúként.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását