2024. április 29. - Péter

Baczkó győzött!

Az 57 kg-os Baczkó Bernadett bronzérmet szerzett a 43. OTP Bank női cselgáncs Hungária Kupán.
2008. február 16. szombat 17:14 - Hírextra
A KSI 57 kg-os kiválósága a vigaszágon az izraeli Liraz Ben Melech és a belga Julie Baeyens után azzal a szlovén Vesna Dzukiccsal csapott össze, akit tavaly megvert a salzburgi U23-as Eb-döntőben. Az első értékelhető akciót a magyar mutatta be, 2:20 perc elteltével jukót érően vitte földre ellenfelét, majd egy perc múlva megismételte a mozdulatsort, így már két jukóval vezetett. A java azonban csak ezután következett: 40 másodperccel a vége előtt a 2006-os Hungária Kupa győztese szenzációs leszorítást indított, riválisa tehetetlenül vergődött a karjaiban, míg a bíró ki nem számolta a 25 másodpercet.

"Ugyanaz a lábfelszedés jött be kétszer, amelyikkel tavaly is megvertem a szlovén lányt. Korábban az izraeli elleni meccsen jött meg igazán az önbizalmam, a belgával vívott mérkőzésen pedig edzőm, Pánczél Gábor épen jókor kiabálta be a karfeszítést, nekem már csak végre kellett hajtanom. Két éve, amikor nyertem Budapesten, gyengébb volt a mezőny, most az olimpiai kvalifikáció miatt nagyon meg kell szenvedni minden összecsapáson. Örülök a bronzéremnek, már csak azért is, mert ezzel máris teljesítettük a szövetségi elvárást, amely egy éremről szólt a Hungária Kupa előtt" - nyilatkozta az MTI-nek a 21 éves kiválóság, aki tavalyi vb-bronzával már megszerezte az olimpiai kvótát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását