2024. május 19. - Ivó, Milán

Támadás érte a világbajnokot

Ismét támadás érte - bár ezúttal "csak" szóban - Luke Kibetet, a tavalyi, oszakai világbajnokság férfi maratoni számának kenyai aranyérmesét.
2008. február 15. péntek 15:22 - Hírextra
A klasszis atléta négy társával autózott a Nairobitól 90 kilométerre
északnyugatra fekvő Naivasha közelében, amikor egy banda feltartóztatta a gépjárművet és azzal vádolta meg őket, hogy elütöttek egy bárányt.

"Amikor rájöttek, hogy kik vagyunk, erősítést hívtak és egyfolytában csak azt kiabálták, hogy felgyújtják az autót és megölnek bennünket" - mondta a Daily Nation című lapnak Kibet. Az újság hozzátette: a sportolók csak azután tudtak elmenekülni a helyszínről, hogy Kibet előrántott egy pisztolyt.

A maratonfutót januárban is megtámadták és megverték, s bár fizikai sérülései nem voltak komolyak, azt mondta: pszichésen nagyon megviselték a történtek.

A kelet-afrikai országban azután törtek ki zavargások, hogy a legnagyobb ellenzéki párt kétségbe vonta a december 27-én tartott elnökválasztás eredményét. Az erőszakhullámban több mint ezer ember - köztük több neves sportoló - vesztette életét, és tízezrek váltak földönfutóvá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását