2024. április 19. - Emma

Mit ígért Orbán 1998-ban?

Felháborító, hogy az MSZP szóvivője Orbán Viktor évértékelő beszédére reagálva azt állította, hogy Orbán Viktor 1998-ban a kormányprogram beterjesztésekor még több biztosítós rendszert ígért 2001-re.
2008. február 15. péntek 07:56 - Hírextra

Az ÚJ ÉVEZRED KÜSZÖBÉN című kormányprogram bemutatására 1998. július 3-án került sor. Orbán Viktor beszéde ma is olvasható az Országgyűlés honlapján.

Nyakó Istvánnak erre bizonyára nem volt ideje, különben tudná, hogy ebben a társadalombiztosítás átalakítása, a biztosítók megtöbbszörözése egyáltalán nem szerepelt, nemhogy egy 2001-es átalakítás ígéretéről lett volna szó.

Sajnálatos, hogy a múltat valaha végképp eltörölni szándékozó párt mai utódai, politikai céljaik érdekében, a múlt meghamisításától sem riadnak vissza.

Az egészségügyi bizottság akkori előadójaként azt is tanúsítom, hogy a társadalombiztosítási önkormányzatok megszüntetését szolgáló törvényjavaslat sem foglalkozott a több biztosítós modellel.
Hasonlóképpen visszautasítjuk Nyakó István azon állítását, hogy a Magyarországon megszerzett diplomák nem lennének versenyképesek Nyugat-Európában. Ha ez igaz lenne, nem folyna idegen nyelvű oktatás a magyar egyetemeken, nem sereglenének hozzánk a tanulni vágyó diákok, és nem tudnának külföldön oly könnyen elhelyezkedni a magyar diplomások, mint manapság. Az egészségügyben például komoly gond, hogy az úgynevezett hiányszakmákban egyre nagyobb, az ellátást már veszélyeztető mértékű a kiáramlás. Ennek a problémának a megoldására viszont sem a kórházi napidíj, sem a profitérdekelt biztosítás megjelenése nem alkalmas. Az ellenzék csak olyan reformot lenne hajlandó támogatni, amely a magyar egészségügy nehéz gondjainak legalább egy tört részét megoldja, és nem okozza azok jelentős súlyosbodását.

Felszólítjuk Nyakó Istvánt és az MSZP-t a hamis állítások visszavonására és az érintettektől való bocsánatkérésre.

Surján László dr.
a KDNP alelnöke

Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását