2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Meryl Streep elhalasztott filmje a moziban

Mozikba kerül tavasszal az film, amely egy ázsiai diák egyetemi ámokfutásáról szól, s ezért a tavalyi virginiai középiskolában történt mészárlás iránti kegyeletből egy évig halogatták amerikai bemutatóját.
2008. február 15. péntek 18:45 - Hírextra

A Dark Matter (Sötét ügy) című filmdráma, amely a kínai Chen Shizeng (Csen Si-cseng) rendezésében, független produkcióban készült, megnyerte a tavalyi Sundance filmfesztivál egyik tudományos kategóriájának díját.

A produkció egyik hőse, Meryl Streep egy amerikai egyetem tehetős patrónusát alakítja, aki támogatja az egyik végzős kínai diákot, ám a politikatudományt hallgató fiatalember egy napon ámokfutásba kezd.

A valós eseményeken alapuló történet bemutatójára egy évvel ezelőtt éppen a virginiai műszaki egyetemen 32 ember életét kioltó lövöldözés után került volna sor. A kampuszon 2007. április 16-án a 23 éves dél-koreai állampolgárságú Cso Szjung Huj, az intézmény diákja tüzelt válogatás nélkül mindenkire.

A Dark Matter kópiái "a virginiai egyetemen történt incidens iránti kegyeletből" dobozban maradtak, egészen mostanáig. A filmet forgalmazó First Independent Pictures vezetője azonban pénteken bejelentette, hogy a dráma bemutatója április 11-én lesz New Yorkban, s ezt követően több amerikai városban is vetíteni kezdik.

A közlemény nyilvánosságra kerülése előtt csupán néhány órával újabb halálos áldozatokat követelő egyetemi gyilkosság rázta meg az amerikaiakat: a Northern Illinois Egyetemen egy ismeretlen lőtt rá előadás közben a hallgatókra ötöt meggyilkolva és sokakat megsebesítve közülük, majd magával is végzett.

Egy héten belül ez már a negyedik iskolai vérengzés volt Amerikában: múlt pénteken a louisianai Műszaki Egyetemen egy lány lelőtte két diáktársát és magával is végzett, hétfőn Mephisben egy 17 éves diák sebesítette meg súlyosan osztálytársát lőfegyverrel, s még aznap egy kaliforniai gimnáziumban is rálőttek egy tanulóra, s a 15 éves gyerek az agyhalál állapotába került.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását