2022. július 4. - Ulrik

Légszennyezettségi mérőállomás a Flórián téren?

Óbuda polgármestere arra kéri Demszky Gábor főpolgármestert, hogy helyezzenek el légszennyezettségi mérőállomást a III. kerületbe, a Flórián téren - közölte Bús Balázs, a III. kerület polgármestere pénteken az MTI-vel.
2008. február 15. péntek 12:24 - Hírextra
A közlemény szerint azért van szükség a mérőállomásra, mert a megnövekedett forgalom miatti légszennyezettség veszélyezteti az ott élők egészségét.

A polgármester közleményében arra is kitért, hogy üdvözli Fodor Gábor környezetvédelmi miniszter és Demszky Gábor főpolgármester tegnapi sajtótájékoztatójukon tett kijelentését, mely szerint zöld zóna kialakítását tervezik a fővárosban.

Bús Balázs úgy gondolja: "a szaktárca és a főváros kezdeményezése időszerű és kívánatos", de Demszky Gábornak és Fodor Gábornak elsősorban a még meglévő, ám elhanyagolt területeken kellene felelősségteljesebb magatartást gyakorolniuk. A belvároson kívül eső kerületekben pusztuló zöld területek védelme és fejlesztése, újabb zöld zóna kialakítása pedig nem történhet más kerületek kárára - tette hozzá a közleményben.

A III. kerületi önkormányzat hétfőn kezdeményezte, hogy a Hajógyári-sziget fővárosi tulajdonú része kerüljön kerületi tulajdonba.

A hétfőn a Hajógyári-szigeten tartott sajtótájékoztatón Bús Balázs közölte, hogy a sziget mintegy 43 százaléka a főváros, a többi pedig állami tulajdonban van.

Mint mondta, a Hajógyári-sziget jelenleg a "senki szigete", ugyanis úgy tűnik, a főváros nem törődik a területtel.

Arra a kérdésre, hogy a Sziget fesztivál megrendezését milyen módon érintené, ha megkapnák a fővárostól a területet, Bús Balázs elmondta: "nem gondoljuk azt, hogy a Sziget fesztiválnak meg kéne szűnnie, vagy meg kéne változnia".

Hozzátette: a csend, a parkolás és a zöldterület kérdésében viszont más megállapodásokat szeretnének kötni a fesztivál szervezőivel, sokkal inkább olyanokat, amelyek a kerületiek védelmét szolgálja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását