2024. május 3. - Tímea, Irma

Alapítvány a fideszes képviselő kezdeményezésére

Őssejt Terápia a Beteg Gyermekekért elnevezéssel egy közhasznú alapítványt hoztak létre több vállalkozó részvételével Mátrai Márta (Fidesz) országgyűlési képviselő kezdeményezésére.
2008. február 15. péntek 06:59 - Hírextra

A politikus, egyben a kuratórium elnöke csütörtökön, Kaposváron tartott sajtótájékoztatón elmondta: az alapítványt a gyermekük gyógyulására esélyt adó, az őssejt terápiában bízó kaposvári, valamint a megyeszékhely vonzáskörzetébe tartozó családok megkeresésére hozták létre azzal a céllal, hogy támogatók felajánlásaival hozzájáruljanak az érintett családok számára több millió forintba kerülő kezeléshez.

Mátrai Márta közölte: a januárban bejegyezett alapítvány első sikere egy, a közelmúltban megrendezett jótékonysági bál, amelyen kétmillió forint gyűjt össze adományokból.
Mint arról beszámolt, jelenleg három gyermek - egy 10 éves, egy 14 és egy 10 hónapos kaposvári kisfiú gyógyításához szeretnének hozzájárulni. A támogatás odaítéléséről a kuratórium dönt az orvosi szakvélemény alapján.

A kuratórium elnöke szerint sajnálatos, hogy engedély hiányában jelenleg Magyarországon még nincs lehetőség őssejt terápiás kezelésre, egyúttal reményét fejezte ki, hogy hamarosan lesz erre mód. Akkor kezdeményezni fogják, hogy a társadalombiztosítás támogassa a jelenleg 4-5 millió forintba kerülő beavatkozást - tette hozzá.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

szabom
2008. február 29. 12:21
Tisztelt Hölgyeim, Uraim!
Sokat olvastam már az őssejt témáról. Ennek több oka van: Az előre haladott korom, másrészt a 39 éves, felnőtt (leány)gyermekem, aki 1996-ban súlyos autóbalesetet szenvedett. Agykárosodott, magatehetetlen beteg. Otthoni ápolása, rehabilitálása, ellátása a mai helyzetben, az előre haladott korunk miatt (is) rendkívüli feladatat.
Az elpusztult agysejtek újra épülésére, teremtésére, ismereteim szerint, még az őssejtek sem képesek.

2007 júniusa óta ismerjük a magyarországi őssejt védő + őssejt tápláló kapszulát. Kitűnő termék! Abszolút pozitívek a tapasztalatok, de az agyi folyamatokban nem tudunk rehabilitációs eredményt elérni.

Mi az Önök véleménye?

Várom válaszukat.
Szívélyes üdvözlettel:
Szabó Mihály
domino9@t-online.hu
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását