2024. május 3. - Tímea, Irma

Olimpikonok köszöntése

Csütörtökön az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztériumban (ÖTM) köszöntötték az elmúlt év utolsó harmadában rendezett világ- és Európa-bajnokságokon, illetve az augusztusi bangkoki Universiadén sikeresen szerepelt magyar sportolókat és edzőiket.
2008. február 14. csütörtök 12:48 - Hírextra
Ujhelyi István, az ÖTM államtitkára kiemelte, hogy a sportolók az egyes viadalokon nemcsak versenyzők, hősök, hanem diplomaták is, akik az országot képviselik. Szólt arról is, a kicsiny Magyarország az évek során sportnagyhatalommá vált, és az egyik cél az, hogy ezt a pozícióját meg is tartsa. A másik pedig - amint azt hozzátette -, hogy ne csak sportnagyhatalom, hanem sportoló nagyhatalom is legyen, vagyis lehetőség szerint minél több lakos sportoljon, mozogjon, ehhez pedig az élversenyzők adhatnak példát.

Az elismerő oklevelek átadásakor kiemelték - többek között - a férfi kardválogatott, illetve Kulcsár Krisztián párbajtőröző világbajnoki diadalát, azt, hogy Bárdosi Sándor révén megszületett a szumósport első magyar vb-aranya, továbbá, hogy vb-második helyével a kerékpársportban történelmi sikert ért el Bodrogi László. Külön szó esett a debreceni rövidpályás úszó Eb magyar hőseiről, illetve a siketek sportjában 15 évesen felnőtt Eb-aranyat szerző Biatovszki Mira sportlövőről.
Elbert Gábor sportszakállamtitkár pohárköszöntőjében arról beszélt, hogy a versenyzők sikereihez a szurkolók is hozzájárulnak, hiszen biztatásukkal erőt adhatnak a nehéz pillanatokban, mint tették azt az elmúlt hétvégén a kardozók budapesti Világkupa-versenyén.

Az immár hagyományossá váló ünnepségen ezúttal az autósport, a búvársport, az evezés, az iaido, a jet-ski, a cselgáncs, a karate, a kerékpár, a kick-boksz, a kutyaszánhajtás és kanikrossz, a motorcsónak, a motorsport, az ökölvívás, a rádióamatőrsport, a szumó, a táncsport, a tájkerékpár, torna, a triatlon, az úszás, a vívás, a vízilabda és a wakeboard képviselői részesültek jutalmazásban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását