2024. április 30. - Katalin, Kitti

Elzárhatják a gázcsapot

Hiába hárult el egyelőre annak a veszélye, hogy a fizetési viták miatt a Gazprom elzárja az ukránoknak a gázcsapot, a magyar gázfogyasztóknak továbbra is van miért izgulniuk - írta csütörtöki számában a Népszabadság.
2008. február 14. csütörtök 08:53 - Hírextra
A lap ezt azzal magyarázza, hogy az orosz-ukrán megállapodás részeként kiiktatják az addig a két fél közé ékelt RosUkrEnergo (RUE) céget. Márpedig e társaság szállítja a gázt a vele egy tulajdonosi körhöz tartozó Első Magyar Földgáz- és Energiakereskedelmi és Szolgáltató (EMFESZ) Kft.-nek, amely már a hazai gázpiac negyedét uralja, és már beszállt a lakossági fogyasztók ellátásába is.
A kft.-nél nem számítanak arra, hogy Magyarországon ellátási gondok adódnának. Magyar szempontból az a fő kérdés, hogy az orosz-ukrán gázmegállapodás alapján a RosUkrEnergo céget csak az ukrán szállításokból iktatják-e ki, vagy a más országokba történő szállításokhoz sem kap gázt a Gazpromtól.

Góczi Istvánnak, az EMFESZ ügyvezetőjének egyelőre nincs információja arról, hogy a RUE nem szállítana nekik gázt a továbbiakban - olvasható a lapban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását