2024. április 28. - Valéria

Daróczi szerint nem lesz kormányátalakítás

A kormányszóvivő szerint a miniszterelnöknek jelenleg nincs kormányátalakítási terve. Daróczi Dávid sajtóinformációkra reagálva az InfoRádiónak azt mondta: Lamperth Mónika miniszter helye a kormányban egészen biztos.
2008. február 14. csütörtök 15:34 - Hírextra
Átalakult a kormányzat szervezete, de nem csak egy tárca élén és néhány államtitkári poszton volt változás: átalakult többek között a Miniszterelnöki Hivatal belső struktúrája is - mondta az InfoRádiónak a kormányszóvivő.

Gyurcsány Ferenctől néhány hete szakszervezeti vezetők kérték, hogy a kormányzat erősítse meg a társadalmi partnerekkel való párbeszéd intézményrendszerét, és felügyelje azt a Miniszterelnöki Hivatal. Ezért lett a MeH-et vezető miniszter felelős a társadalmi kapcsolatokért - közölte Daróczi Dávid.

A Miniszterelnöki Hivatal államtitkára ezentúl Csizmár Gábor, a korábbi szociális államtitkár lesz, ezen a poszton Simon Gábor váltja őt. Emiatt a sajtó már azt találgatja, lehet-e Simon Gábor a szociális és munkaügyi miniszter, Lamperth Mónika utóda.

Erre a felvetésre Daróczi Dávid kijelentette: ez fel sem merül, Lamperth Mónika helye egészen biztos a kormányban, Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek pedig jelenleg nincsenek kormányátalakítási tervei.

Keller László lett a pénzügyi államtitkár, akinek személyéről a Pénzügyminisztériumot vezető Veres Jánossal egyeztetett Gyurcsány Ferenc - tette hozzá a kormányszóvivő, aki szerint az indokokról a pénzügyminisztert kell megkérdezni.

Újabb államtitkárcseréket, vagy kormányon belüli változtatásokat nem tervez Gyurcsány Ferenc - jelentette ki Daróczi Dávid.
Forrás: Inforadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását