2024. május 2. - Zsigmond

Nógrád meg akarja tartani a fizetőképességét

A Nógrád megyei önkormányzat idei, csütörtökön elfogadott költségvetésének fő céljai: a fizetőképesség megtartása, az intézményi szerkezet további átalakítása, és az uniós pályázatokon való részvétel. A fejlesztés minimális lesz 2008-ban.
2008. február 14. csütörtök 15:31 - Hírextra
Becsó Zsolt (Fidesz), Nógrád megye közgyűlésének elnöke az ülésen úgy fogalmazott: az elmúlt két évhez képest is rosszabb az induló pozíció.

Már a 2007-es évet is 300 millió forintos folyószámlahitellel zárták, amire még nem volt példa az elmúlt 17 év során - tette hozzá.

A 13 milliárd forintból gazdálkodó önkormányzat költségvetését egymilliárd forintos hiánnyal hagyták jóvá a jobboldali koalíció képviselőinek szavazataival.

A hiány döntő részben a működés területét érinti.

A működés-fejlesztés aránya 91-9 százalékos, a működési kiadások 63 százalékát a személyi juttatások teszik ki.

Az idei fejlesztésekre 1,2 milliárd forint áll rendelkezésre, a legjelentősebb beruházás a 150 férőhelyes bentlakásos idősek otthonának beindítása lesz, emellett diagnosztikai központot hoznak létre a megyei kórházban.

A közgyűlési többség 13 főt érintő létszámleépítésről döntött szociális és oktatási intézményekben.
Az ellenzéki szocialista képviselők szerint a feszített költségvetésben is van pazarlás. Az idegenforgalmi, gazdaságélénkítő, kommunikációs és identitást erősítő programokon túl ide sorolták, hogy 21 milliós többletkiadást jelent 2008-ban az, hogy a korábbihoz képest eggyel több alelnök és néggyel több tanácsnok van. Szóvá tették: 7 milliós pluszkiadással jár az is, hogy 10,5 százalékkal emelkedtek a közgyűlés - 40 képviselő és 40 külső tag - személyi kiadásai.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását