2024. május 9. - Gergely

Audiovizuális olvasóterem

Különleges, audiovizuális "olvasóteremmel" bővült a budapesti Cervantes Intézet Ernesto Sábato Könyvtára - tájékoztatta Tóth Borbála, az intézmény munkatársa az MTI-t. A Vörösmarty utcai épület könyvtára egy új, speciális olvasóteremmel bővült, amely egy
2008. február 14. csütörtök 10:32 - Hírextra
Mint hozzátette, egy plazmatévén látható a nap 24 órájában sugárzott CervantesTv, amelyen a világ Cervantes Intézeteinek hírei, újdonságai láthatók, és amelyet eddig csak az interneten, a cervantestv.es oldalon láthatott a magyar közönség.

Az 1984-ben Cervantes-díjat kapott író, Ernesto Sábato nevét viselő könyvtár új termében számítógépek is a látogatók rendelkezésére állnak, ezeket böngészésre, vagy filmnézésre is használhatják az érdeklődők. A pihenni, beszélgetni vágyókat spanyol nyelvű kiadványok, kényelmes kanapék és fotelek várják.

A Cervantes Intézet nem csak a Vörösmarty utcai, de a Paulay Ede utcai könyvtárát is bővítette: a kettő együtt mintegy 45 ezer kiadvánnyal büszkélkedhet. Az érdeklődők nem csak spanyol, de baszk, gallego és katalán nyelvű könyveket, CD-ket és DVD-ket is találhatnak.

A budapesti Cervantes Intézetet 2004-ben adták át, ez volt akkor a 42. ilyen központ a világon. Az intézet a magyarországi spanyol nagykövetséghez tartozik, célja a spanyol nyelv (illetve a többi spanyolországi nyelv: a katalán, a baszk és a gallego), valamint a spanyol és hispán-amerikai kultúrák Magyarországon való oktatása és népszerűsítése - olvasható az intézmény honlapján.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását