2024. május 7. - Gizella

Rea új lemeze

Chris Rea, a kitűnő angol rock- és bluesgitáros két, igen bőséges kiadvánnyal örvendezteti meg zenéjének kedvelőit: a napokban jelenik meg a hazai boltokban is a The Return of The Fabulous Hofner Bluenotes earBOOK, valamint a Blue Guitars -Collection of S
2008. február 13. szerda 20:32 - Hírextra
A The Return of The Fabulous Hofner Bluenotes earBOOK nyolcvanoldalas könyvet, 2 vinil (bakelit)-lemezt és 3 CD-t tartalmaz.

Az earBOOK egy ötvenes évekbeli instrumentális gitáregyüttes (The Delmonts) történetét meséli el, amely a hatvanas években bluesegyüttesként The Hofner Blue Notes néven folytatta. A "történet" exkluzív csomagolásban kerül forgalomba, hasonló a gitáros Blue Guitars című korábbi zenés könyvéhez, amely 150 ezer példányban fogyott.

Az olasz bevándorlók gyermekeként született Rea 19 éves korában vásárolt először gitárt, Joe Walsh, az Eagles gitárosa játékának hatására. 1978-ban jelent meg az első szóló kislemeze, a Fool (You Think It,s Over), amelynek kedvező visszhangja volt Angliában és Amerikában is. Chris Rea pályakezdése óta összesen 19 albumot készített, s mintegy 30 millió eladott lemezzel büszkélkedhet. Világszerte elismert stúdió- és koncertzenész.

A The Return of The Fabulous Hofner Bluenotes első CD-je emléket állít az ötvenes-hatvanas évek instrumentális gitáregyütteseinek, köztük a Shadowsnak. Ezen a lemezen 16 dal hallható.
A második CD-re 10, a harmadikra 12 vadonatúj bluesrock dal került. A két bakeliten az első CD anyaga hallható, minden oldalon 4-4 szám.

Szakemberek szerint a felvételeken Rea élete legjobb formáját hozta. A Blues For Janice-ról, a Shadow Of A Foolról és a Legacy Bluesról az előzetes szakvélemények azt tartják, hogy Chris Rea klasszikus számai lehetnek.

A Blue Guitars - A Collection Of Songs című, ugyancsak ezekben a napokban megjelenő dupla lemezen Chris Rea a legjobb szerzeményeket gyűjtötte össze a 2005-ben megjelent 11 CD-t, 130 (!) dalt tartalmazó Blue Guitars című kiadványból. Az albumra eddig ki nem adott felvételek és vadonatúj szerzemények is felkerültek. A válogatásra 22 számot gyűjtöttek össze.
A gitáros egyébként februárban kezdi meg The Fabulous Hofner Blue Notes live című turnéját, amelynek keretében március 3-án fellép a Papp László Budapest Sportarénában is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását