2024. április 25. - Márk

Orbán: Pénz van csak rosszra költik

Orbán Viktor szerint ma Magyarországon van pénz, hiszen a kormány körülbelül 120 milliárd forintot költött el rossz célokra. A Fidesz elnöke erről tizedik alkalommal megtartott országértékelésében beszélt szerdán Budapesten, a SYMA csarnokban.
2008. február 13. szerda 18:19 - Hírextra
"Bátran jelentjük ki, hogy van pénz, csak nem oda teszik, nem oda juttatják, ahova kellene" - fogalmazott a Fidesz elnöke, aki hozzátette: ha összeadnánk, hogy propagandára, hirdetésre, tanulmányokra, új autókra, telefonokra, bútorokra mennyi pénz ment el, akkor valahol a 120 milliárd forint körül lenne az összeg.

Orbán Viktor szerint rossz az az észjárás, amely azt magyarázza, hogy mit miért nem lehet megcselekedni. Magyarország ma ezen az úton jár, ám ez az észjárás, ez a gondolkodás "vakvágány".

A pártelnök közölte: a Fidesz programja más észjárást követ, hiszen "mi a növekedésben bízunk, nem az egyre vékonyabb szeletekben, hanem az egyre nagyobb kenyérben hiszünk" - fogalmazott. Hozzátette: abban hisznek, hogy nem a mai kenyeret kell másképp szeletelni, hanem nagyobb kenyeret kell sütni. Ez a növekedés programja - jelentette ki.

A pártelnök hozzátette: csak az embereken múlik, hogy az első siker lendületével meddig juthatunk, és hány állomás kell még a végső sikerhez. Az első lépés hosszát az határozza meg, hogy mennyien mennek el, és hogyan fognak szavazni - fogalmazott.

Szerinte ez az út egy igazi nagy célhoz vezet, amikor olyan kormánya lesz Magyarországnak, amelyik csak akkor érezheti magát sikeresnek, ha az emberek is sikeresek.
Orbán Viktor úgy fogalmazott: ha így mennek tovább a dolgok, akkor Magyarországon még egy olyan téves képzet is kialakulhat, hogy a diktatúra többet tudott adni az embereknek, mint amit ma a szabadság ad.

"Aki (március) 9-én igent mond, az az egészségre, a tudásra, a felelős kormányzásra mond igent, nem csak a tandíj, vizitdíj, a kórházi napidíj eltörlésére. Aki igent mond, az a gazdasági fordulatra, a növekedésre és sikeres jövőre mond igent, és nem csak egy rossz politika megállítására" - fogalmazott a Fidesz elnöke.

Hozzátette: aki nemmel szavaz, az a beletörődére szavaz, beletörődik abba, hogy nem leszünk egészségesek, nem leszünk képzettek, nem lesz felelős kormányunk. Aki nemmel szavaz, felhatalmazza a kormányt arra, hogy úgy folytassa, ahogy eddig tette, sőt aki nemmel szavaz, még ront a mai helyzeten - hangsúlyozta.

A Fidesz elnöke szerint a népszavazás ténye már önmagánban győzelem. "A népszavazás jogát és lehetőségét nem megkaptuk, hanem kiharcoltuk" - fogalmazott. Mint mondta, "a népszavazás az erőszakmentes népi mozgalmak legfejlettebb formája, és ezt sikerült valóra váltanunk Magyarországon".

A bajok gyökere azonban ott van, hogy ma azok építik a kapitalizmust, akik 20 éve riogattak vele, és pontosan olyanra építik, mint amilyennel riogattak - mondta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Ozmium
2008. február 14. 20:43
Orbánt ne bántsd. Most lábadozik.
Felcserélték a két agyféltekéjét.
Szifo
2008. február 14. 16:33
Orbán beszéde süket duma!
Bizonyára nagyon sok hibával dolgozik a Gyurcsány-kormány, lehet számos kifogást, hibát találni.
Azonban ne éppen a minden hájjal megkent Orbán mondja meg, hogy mire költsön a kormány. Az az Orbán, aki számolatlanul szórta a pénzt vissza nem térítendő támogatások formájában a haverjainak, saját családjának, politikai lekötelezettjeinek. Kormányzása idején virágzott a korrupció, a megbundázott pályázatok (ne mi kapjuk a legtöbbet), aranyhalakat etettek, gödröt ástak, színházat áthelyeztek (+30-40 milliárdért), zászlókat adományoztak 50 milliárdért, akkor bezzeg nem hallgatták meg - csak lenézték - a népet. Érdemben pedig 4 évig nem csináltak semmit. Ezért megbuktak.
Soha többé Orbánt!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását