2024. május 8. - Mihály

Kaphat pénzt az MLSZ

A nyoni bíróság az úgynevezett Kentaro-perben első fokon helyt adott a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fellebbezésének, s visszavonta azt a rendelkezést, melynek értelmében zárolták a nemzetközi (FIFA) és az európai (UEFA) szövetségtől az MLSZ-hez utala
2008. február 13. szerda 07:15 - Hírextra
A Kentaro (az MLSZ volt marketingpartnere) a mostani - nem jogerős - döntés következményeként köteles 3800 svájci frank eljárási költséget az MLSZ-nek megfizetni. Erről az MLSZ honlapja számolt be.

A Kentaro tavaly áprilisban pert indított, és azzal vádolta az MLSZ-t, hogy jogszerűtlenül bontotta fel a magyar válogatott hazai mérkőzéseinek nemzetközi televíziós, valamint a kapcsolódó média- és reklámjogok értékesítéséből származó bevételek maximálására született szerződést, és ezért legalább 2,485 millió eurós kártérítést követel. Az MLSZ később a SportFive nevű céggel állapodott meg.

Az ügy fejleményeként, a Kentaro közbenjárására júniusban zárolták az MLSZ-nek járó FIFA- és az UEFA-pénzeket, összesen 325 millió forint értékben. Októberben a bíróság úgy határozott, hogy a zárolt összegből 250 milliót felszabadít.

A mostani, első fokú döntés alapján a fennmaradó 75 milliót is fel kell szabadítani, ráadásul a mostani eljárás költségei is a Kentarót terhelik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását