2024. május 4. - Mónika, Flórián

Országjáró tájékoztató körutat indított a Fidelitas

Igent kell mondania a fiataloknak a népszavazási kérdésekre, saját jövőjük és az ország jövője miatt is - hangsúlyozta kedden, a Fidelitas országjáró körútjának második napján, Szegeden, a Fidesz ifjúsági társszervezetének ügyvezető alelnöke.
2008. február 12. kedd 18:37 - Hírextra

Ágh Péter, a Fidesz országgyűlési képviselője elmondta: azért indították el az országjárást, hogy a fiataloknak elmondhassák, miért fontos a népszavazáson való részvétel. A politikus szerint a kormánypártok már a 2006-os választások idején is megtévesztették a fiatalokat, azzal, hogy azt ígérték, egy diploma ingyenesen jár majd mindenkinek, és, hogy ez törvényileg garantált. Ehhez képest a választások után a koalíciós partnerek megegyeztek a tandíj bevezetésében - tette hozzá.
Ágh Péter szerint a felsőoktatásba jelentkezők számadatai igazolják, hogy sokan megijedtek a tandíj bevezetésétől, ugyanis amíg 2006-ban még 132 ezren jelentkeztek továbbtanulni, addig 2007-ben már csak 108 ezer jelentkező volt.

A képviselő hozzátette: úgy tűnik a tandíj mértéke alapján lassan olcsóbb Franciaországban, illetve Németországban tanulni, mint Magyarországon. Hozzátette: úgy látják, a jövőben nem a tehetségen múlik a továbbtanulás, hanem a szülők pénztárcáján. Ennek a politikának az eltörlésére kell igent mondani - hangsúlyozta a politikus.

Az ügyvezető alelnök szerint azért kell segítenie a továbbtanulókat az államnak, mert miután a diplomások keresővé válnak, nagyobb bérük miatt nagyobb mértékben adóznak, ezáltal ez a befektetés többszörösen megtérül az államnak.

Csepreghy Nándor, a Fidelitas országos alelnöke, a Szociális népszavazás 2008 ifjúsági kampányfőnöke hozzátette: a Fidesz országjárásával párhuzamosan tájékoztat a Fidelitas is, és a fiatalok kérdéseire ők válaszolnak. Együttműködnek a különböző ifjúsági szervezetekkel és a hallgatói önkormányzatokkal is. A körút melynek során Budapest és a 19 megyeszékely mellett, a nagyobb városokat is felkeresik, február 29-én zárul, amikor összegző értékelést tartanak a tapasztalatokról.

Sólyom László köztársasági elnök március 9-ére tűzte ki a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj eltörléséről szóló népszavazást, amelyet a Fidesz és a KDNP által benyújtott népszavazási kezdeményezések nyomán az Országgyűlés december 17-ei határozataiban rendelt el.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Szifo
2008. február 13. 17:53
Indul az országjáró szavazatszerző népbutítás.
Biztos sokan lesznek, akik elhiszik majd, hogy ingyenes lesz az oktatás tandíj nélkül, az egészségügy vizitdíj, kórházi napidíj nélkül.
Éljen a változatlanság, a korrupció, a lemaradás Európától! Éljen a szocializmus!
Mindezt mi, magyar állampolgárok fizetjük.
Ozmium
2008. február 13. 06:28
Gratulálok Orbán úr.
A győzelme történelmi tett, a jobboldali politizálás népszerűsítésében.
Még a kommunista rendszerben is tudták, hogy az ifjúság nem bögre, amelyet meg kell tölteni, hanem fáklya, amelyet meg kell gyújtani.
A fiatalok léha üzemmódba kapcsolása, a produktum nélküli, -mindenki szükségletei szerinti- fogyasztás generálása, a szeress engem és utáld a versenyt, ez az út, ahonnan 18 éve elmenekültünk.
OV. Tudatosan aknamezőre irányította a hallgatóságát.
Ő maga, bolyong a sivatagban, és hatalmat hallucinál.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását