2024. április 26. - Ervin

Kiállítás a legjobbakból

A 100 féle Erdély című fotópályázat száz legjobb alkotásából nyílik óriásfotó-kiállítás március 13-án a budapesti Szabadság téren, a Magyar Televízió (MTV) székházával szemben található parkban; a pályázatra február 27-ig várják az alkotásokat - közölte a
2008. február 10. vasárnap 13:21 - Hírextra

Az MTV és a Budapesti Tavaszi Fesztivál által közösen kiírt, a Magyar Fotóművészek Szövetsége és a Román Fotóművészek Szövetsége közreműködésével megrendezett pályázat célja a soknemzetiségű Erdély megjelenítése a kulturális különbözőségeken keresztül, amely nyomon követhető az építészetben, a tárgykultúrában, a hagyományokban, és magukban az ott élő emberekben.

A szervezők a fotókon keresztül szeretnék felhívni a figyelmet arra, milyen példaértékű a sokféle kultúrával és hagyománnyal rendelkező közösségek békés egymás mellett élése Erdélyben. Ezért olyan fotókat várnak a magyar, illetve a román pályázóktól, amelyek ezt a multikulturális jelleget tükrözik - olvasható az MTV közleményében.

A pályamunkák elbírálására művészekből és szakértőkből álló zsűrit kértek fel a szervezők. A grémium elnöke Korniss Péter, Kossuth-díjas fotóművész, a tagok: Petrányi Zsolt, a Műcsarnok főigazgatója, Szamody Zsolt, a Magyar Fotográfusok Szövetségének elnöke, Csorba Csilla, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója, Tóth István, a Romániai Fotóművészek Szövetségének elnöke, valamint Cristian Lascu, a National Geographic Romania főszerkesztője.

A zsűri által odaítélt díjakat a kiállítás megnyitóján, március 13-án adják majd át. A tárlatot a Budapesti Tavaszi Fesztivál ideje alatt, egészen március 30-áig láthatja a közönség.
A közszolgálati televízió technikai érdekességként említette, hogy a fotókat speciális fóliára nyomtatják, és kétoldalú, kimondottan erre az alkalomra készített, úgynevezett backlight displayre helyezik, így a képek nem csak nappal, de esti fényben is megtekinthetők lesznek.

Az ismertetőből az is kiderül, hogy a SuperGroup szervezésében megvalósuló kiállítást hanginstalláció egészíti ki, amelyet Kamondi Ágnes zeneszerző állít össze Erdélyhez köthető zeneművekből és egyéb akusztikai elemekből.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását