2024. április 26. - Ervin

Obi Van operál

A világ legjobb 75 technológiája közé válogatták be egyedüli magyarként a forradalmian új sebészeti eszközt, a JEDI-kést a World's Best Technology fórumán. A megmérettetésében a felfedezésre váró technológiákat több mint 100 befektető értékeli, köztük a F
2008. február 8. péntek 15:33 - Hírextra
Az évente megrendezésre kerülő versenybe az Egyesült Államok és a világ legnevesebb egyetemei, laboratóriumai és kutatóhelyei neveznek újdonságaikkal.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy akik ide bekerülnek, azok rövid időn belül találnak maguknak jelentős üzleti partnert. Az intelligens sebészeti eszközt, a JEDI-kést a hazai találmányok felkutatásával és nemzetközi piaci hasznosításával foglalkozó ValDeal Innovációs Zrt. juttatta el a nemzetközi megmérettetésre - tudatta az MTI-vel Csíkos Péter, a cég projektfejlesztési igazgatója.
Az intelligens JEDI-kés operáció közben folyamatosan információt nyújt a vizsgált szövet kémiai jellegzetességéről és arról, hogy tartalmaz-e rákos sejteket. Takáts Zoltán találmánya lényegesen felgyorsítja a biológiai szövetanalízist, ugyanakkor megnöveli annak pontosságát. Segíti az orvos döntését a megfelelő gyógyszer kiválasztásáról és adagolásáról.

Az éppen vágott szövet molekuláinak ionizációján és tömegspektrográfiás mérésén alapuló módszernek köszönhetően a jövőben a tumoros betegek műtéteinél nem kellene az orvosnak várnia a szövettani vizsgálatok eredményére a műtét folytatásához.

A műszerrel bármely felület kémiai elemzése elvégezhető sebészi tisztaságú környezetben is. Az eszköz fő alkalmazási területe a ráksebészet, érsebészet, illetve a bőrgyógyászati és a plasztikai sebészet.

A technológiák végső értékelése márciusban lesz, addig amerikai befektetők és szakemberek csapata segít a stratégia kialakításában és készíti fel a feltalálókat arra, hogyan "adják el" magukat és találmányukat a potenciális befektetőknek. Takáts Zoltán másfél évvel ezelőtt jelentkezett a ValDeal-nál merész, ám tudományosan alátámasztott tervével, melynek megvalósításához szakmai és befektetői partnereket keresett.

Azóta a Harvard Medical School stratégiai együttműködést javasolt a JEDI lézerkés tesztelésére és piaci hasznosításában való részvételre, valamint egy magyar befektető is jelentős összeggel beszállt a technológia teljes kifejlesztésébe és véglegesítésébe.

Az innováció menedzsmenttel foglalkozó ValDeal célja, hogy a jó ötletekből sikeres üzlet válhasson - közölte Csíkos Péter.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását