2024. május 7. - Gizella

Hétvégi torna öt csapattal

Péntektől vasárnapig Dunaújvárosban, körmérkőzéses tornán vetélkedik öt női vízilabda-válogatott a Vodafone Kupáért.
2008. február 7. csütörtök 12:42 - Hírextra

A magyar csapat mellett a német, a kanadai, a spanyol és a görög nemzeti együttest felvonultató eseménynek hazai szempontból külön jelentőséget ad az, hogy ez az utolsó állomása annak a felkészülési sorozatnak, amely a február 17. és 24. között esedékes, olaszországi olimpiai kvalifikációt előzi meg.

Godova Gábor gárdája az eddigi megméretéseken helytállt, hiszen a két héttel ezelőtti barcelonai, majd a február első napjaiban rendezett athéni tornán is a második lett az Európa-bajnok orosz válogatott mögött úgy, hogy az összesen hét fellépéséből csupán egyet veszített el, s egy döntetlen mellett öt győzelmet aratott. Az egyetlen vereséget az orosz válogatott mérte Stieber Mercedesékre, illetve vele végeztek döntetlenre is, miközben a szintén a világ legjobbjai közé tartozó riválisok közül legyűrték - méghozzá két alkalommal is - a már olimpiai résztvevő hollandokat, továbbá az ausztrálokat, s egyszer-egyszer a most Dunaújvárosban is vízbe szálló görög és spanyol alakulatot is.

A hazai torna további érdekessége, hogy a résztvevők közül kettő - a kanadai és a spanyol - tagja az imperiai olimpiai selejtező mezőnyének is, még pontosabban mindkettő a magyarokkal közös hatosfogatnak a tagja, így a majdani csoportmeccsek (február 18.: Kanada-Magyarország, február 21.: Magyarország-Spanyolország) előtt igazi elővizsgának felel meg a felek dunaújvárosi találkozója.

A Vodafone Kupa programja:
péntek:
9:30 ó: Spanyolország-Kanada
11 ó: Magyarország-Görögország
18 ó: Spanyolország-Görögország
19:30 ó: Magyarország-Németország
szombat:
9:30 ó: Kanada-Görögország
11 ó: Spanyolország-Németország
18 ó: Görögország-Németország
19:30 ó: Magyarország-Kanada
vasárnap:
9:30 ó: Kanada-Németország
11 ó: Magyarország-Spanyolország

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását