2024. július 25. - Kristóf, Jakab

Egyre kedveltebb úti cél Lengyelország

Negyvenöt magyar utazási iroda vette fel kínálatába tavaly Lengyelországot és ezzel 165-re emelkedett azoknak a cégeknek a száma, amelyek utakat, programokat szerveznek a magyar turisták által egyre nagyobb számban látogatott országba - hangzott el a Leng
2008. február 6. szerda 15:29 - Hírextra

Minden évben meghívják azoknak az irodáknak a képviselőit, amelyek lengyelországi szolgáltatásokat adnak el Magyarországon. Számukra február 12-én és 13-án Nyílt Napokat szervez a képviselet.

Egyre gyakoribb, hogy a magyar turisták hét éjszakát töltenek Lengyelországban és a hétvégi kiruccanások ideje is növekszik - mondta az MTI munkatársának Bakonyi Erika, a képviselet igazgatója.

A másik új tendencia, hogy nemcsak a jól ismert, közeli területekre - Krakkóba, Zakopanéba - utaznak, hanem egész Lengyelországot igyekeznek megismerni.

Február 1-től kampányt indít a magyarországi idegenforgalmi képviselet: a közlekedési eszközökön, valamint a metró állomásokon plakátok hívják fel a figyelmet a lengyel úti célokra. Az Utazás kiállítás is hozzájárul majd az ország népszerűsítéséhez, amelyhez oly régi barátság fűzi a magyarokat.

A március végi Lengyel-Magyar Barátság Hetének keretében különböző rendezvényeket tartanak szinte az ország egész területén és ismét megtartják a Fővám téri Nagycsarnokban a Lengyel Turisztikai Napokat - tudatta az újságírókkal Bakonyi Erika.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását