2024. április 27. - Zita

Új műszaki képzések

Mérnöktanári és műszaki szakoktatói képzéseket indít szeptembertől a Budapesti Műszaki Főiskola Tanárképző és Mérnökpedagógiai Központja - közölte az intézmény az MTI-vel. A központ mesterszinten, levelező szakon indít kiegészítő mérnöktanár képzést.
2008. február 5. kedd 08:29 - Hírextra
A kurzus célja a műszaki képzettségre építve az iskolarendszerű és iskolarendszeren kívüli szakképzésben a hallgató szakirányának megfelelő tantárgyak tanítására (elméleti órák, laboratóriumi és gyakorlati foglalkozások vezetésére) és önálló, alkotó tanári munkára való felkészítés.

A kiegészítő mérnöktanárképzést a 2008/2009-es tanévben gépészmérnök, had- és biztonságtechnikai mérnök, villamosmérnök és mérnök informatikus szakképzettségekkel társítva hirdették meg. Mind a négy szakirányban kizárólag a korábban megszerzett megfelelő szakos mérnöktanár, illetve műszaki tanár oklevéllel rendelkezők jelentkezhetnek. A képzésre március 15-ig lehet jelentkezni - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A műszaki szakoktatók szintén szeptemberben induló képzéséről az iskolai rendszerű és az iskolarendszeren kívüli szakképzés gyakorlati oktatásának megtervezésére, megszervezésére és vezetésére képes szakembereket készülnek kibocsátani.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását