2024. április 29. - Péter

Chambers indulhat

Korábbi álláspontjával ellentétben a Brit Atlétikai Szövetség engedélyezi Dwain Chambers indulását az idei fedettpályás világbajnokság nemzeti válogatóversenyén. A sportág brit vezetői azért tagadták meg korábban a szereplés lehetőségét a THG nevű dopping
2008. február 5. kedd 13:54 - Hírextra
A nemzetközi szövetség (IAAF) ugyanakkor megvizsgálta az ügyet és nem látta indokoltnak ezt a döntést.

"Engedjük, de csak fogcsikorgatva, hogy induljon a versenyen" - kommentálta a történéseket röviden a brit szövetség szóvivője.

A sportág története talán legnagyobb botrányának, a THG-ügynek a kirobbanása után éppen Chambers volt az első, akinek egyik mintájában az addig kimutathatatlan teljesítményfokozó nyomaira bukkantak. A kiváló sprintert két évre eltiltották, majd később 2002 január elsejéig visszamenőleg minden eredményétől, így az egyéniben és váltóban szerzett 2002-es Európa-bajnoki címeitől is megfosztották.

A még mindig csupán 29 éves vágtázó 2006 júniusában visszatérhetett és még ebben az esztendőben aranyérmes lett ugyan a göteborgi Eb-n a brit 4x100 méteres váltóval és ötödik 100 méteren, ám a levegő megfagyott körülötte. A brit válogatott tagjai közül többen nyíltan ellenezték, hogy visszaengedték őt a válogatottba, így tavaly önként nem versenyzett, hanem amerikaifutballistának állt.

A sportágváltás sérülések és egyéb problémák miatt azonban nem volt sikeres, ezért Chambers néhány hónapja megint az atlétika felé fordult, s az idei fedettpályás szezonban visszatért. Jelenleg harmadik a brit férfi 60 méteres ranglistán 6.60 mp-cel, s amennyiben a válogatón győz, részt vehet a márciusi fedettpályás világbajnokságon, Valenciában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását