2024. április 25. - Márk

Fidesz: Nem lesz változás

A Fidesz szerint az egészségbiztosítási törvényjavaslathoz benyújtott 11 módosító indítvány, amiről az MSZP tárgyal, nem hoz lényegi változást, az előterjesztés ugyanis nem szól másról, mint a biztosítási rendszer privatizációjáról. Erről Pesti Imre, a pá
2008. február 4. hétfő 19:12 - Hírextra

A képviselő sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy ahogy a vizitdíj és a kórházi napidíj sem hozott megoldást az ágazatban meglévő problémákra, úgy az egészségbiztosítási rendszer reformja sem fog. Hozzátette: nemzetközi tapasztalatok igazolják, hogy az ellátás drágább lesz, várólisták alakulnak ki és kettészakad a társadalom.

Pesti Imre azt mondta, az új rendszerben mindent a profitérdek fog irányítani, és nem az, hogy jobb legyen az ellátás minősége. Hozzátette: a kormánypártok nem kívánják figyelembe venni Sólyom László köztársasági elnöknek az egészségbiztosítási törvénnyel kapcsolatos aggályait, és a jogszabályt lényegi változtatás nélkül akarják áterőltetni a parlamenten.

A Fidesz úgy látja, hogy a március 9-ei, a tandíjról, a vizitdíjról és a kórházi napidíjról szóló népszavazással egy időben lehetne szavazni a Fidesz által kezdeményezett megerősítő népszavazásról is. "Ehhez semmi más nem szükséges, mint demokratikus elköteleződés, emberség és együttműködés a magyar társadalommal" - fogalmazott Pesti Imre.

Kérdés kapcsán közölte: jelen ismeretei szerint a Fidesz nem tervez népszavazást kezdeményezni az egészségbiztosítási törvényről, hiszen az Albert-házaspár által indított kezdeményezés kérdése éppen arra irányul, hogy az üzleti társaságok részt vegyenek-e a biztosítási rendszerben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását