2024. április 19. - Emma

29 évet késett a válasz

Egy 1979-ben Nyugat-Japánból iskolások által útjára bocsátott palackpostára ezen a héten érkezett meg a kötelező válasz - közölte csütörtökön az iskola egy akkori tanítója.
2008. február 1. péntek 11:55 - Hírextra
A parányi palackba zárt levelet Kondo Maszaaki építőmunkás találta meg Simokita észak-japáni félsziget strandján. A rajta olvasható kérésnek megfelelően a válaszon megadta nevét, a palackposta meglelésének helyszínét és időpontját, a válaszadó továbbá egész röviden beszámolt az aznapi időjárásról. A válaszlevél kedden érkezett meg Tottori iskolájába.

Tottoriból a hetvenes években mintegy 5500 palackpostát indítottak útnak iskolások azzal a céllal, hogy tudomást szerezzenek a tengeráramlatokról és megtudják, hol helyezkedik el Japán Ázsiában. A most 79 éves Endzso Tosio tanító "hihetetlennek" nevezte, hogy válaszoltak a palackpostára. Eddig összesen 760 válasz érkezett az iskolába az úszó postai küldeményekre, a legutóbbi húsz évvel ezelőtt.

Japánban különben is nem mindennapi levelek kerültek elő az utóbbi időben. Egy héttel ezelőtt a Csendes-óceánon egy halász lepényhal hátára ragasztott levelet talált, amelyet 15 évvel ezelőtt léggömbbel bocsátott útjára egy kislány.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását