2024. április 25. - Márk

Ciki: mégiscsak indul eljárás az MSZP-s képviselő ellen

Nem jutott törvénysértő módon uniós fejlesztési forrásokhoz a Szabó György szocialista képviselő családtagjainak befolyása alatt álló Regiteszt Kft. és az az alapítvány sem, amelynek kuratóriumi elnöke a politikus felesége - derült ki a Nemzeti Fejlesztés
2008. január 31. csütörtök 08:37 - Hírextra
Mint a lap felidézte, az esetleges összeférhetetlenség kivizsgálását Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszter kezdeményezte, mert a Hír TV tavaly decemberben tényként közölte, hogy az Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Tanácsot vezető Szabó érdekeltségébe tartozó cégek, illetve a felesége vezette alapítvány jelentős pénzeket nyertek a pályázatokon.

A Népszabadság a birtokában lévő dokumentumokra hivatkozva azt írta, azokból egyértelműen kiderül, hogy a 2005 és 2007 közötti időszakban uniós támogatásért a Regiteszt, illetve a Miskolci Közüzemi Díjhátralékosokért Alapítvány egyetlen alkalommal sem pályázott. Tény ugyanakkor - tette hozzá a lap -, hogy az oktatással, tanácsadással és pályázatírással foglalkozó kft. alvállalkozóként nyolc különféle program végrehajtásában kapott szerepet. A projektek összértéke két és fél milliárd forint volt, amiből a cégnek 48 millió jutott.

Az NFÜ az írás szerint mégis okot lát szabálytalansági eljárás indítására: Szabóné egy esetben a projektmenedzsment tagja volt, a végrehajtásában pedig közreműködött a Regiteszt Kft is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását