2024. április 20. - Tivadar

Kormányzati hazugságok a nyugdíjakról

A kormány által az emberek ellen közpénzből folytatott kampány legújabb eleme az Új Magyarország kiadvány. A "tájékoztató" füzet hemzseg a csúsztatásoktól, hazugságoktól. Ezek közül az egyik legnagyobb, ami "duplájára nőtt nyugdíjakról" beszél. Megállapít
2008. január 30. szerda 14:49 - Hírextra

2001-ben és 2002-ben az Orbán Viktor vezette polgári kormány költségvetésében szerepelt a nyugdíjak emelése és rendezése. A Medgyessy-kormány csak 2003. január 1-től foglalkozhatott egyáltalán a nyugdíjak kérdésével. 2002-ben az Orbán-kormány három tételből összeálló módon rendezte a nyugdíjakat, költségvetési fedezettel. Januárban emelte a nyugdíjakat 6,7 százalékkal, ehhez egyidejűleg hozzátett 3 százalék emelést, majd 2002 áprilisában 4,5 százalék újabb nyugdíjemelést adott.

Az MSZP-SZDSZ kormány 2002-ben egy fillérrel sem emelte a nyugdíjakat, csak az őszi korrekciót fizette ki, amit a Fidesz dolgozott ki - már 2001-ben. A nyugdíjasok részére a Medgyessy-kormány által adott 19 ezer forintnak semmi köze a nyugdíjrendezéshez, ez választási kortes-fogás volt csupán. Összegezve: a 2001. évi és 2002. évi nyugdíjrendezéshez semmi köze ennek a kormánynak.

Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását