2023. március 28. - Gedeon, Johanna

Ivanovic csalódott

Ana Ivanovic, aki szombaton döntőt játszott az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, kissé csalódott, hogy nem sikerült megnyernie a finálét az orosz Marija Sarapova ellen, mégis nagyon boldog, hiszen hétfőtől már a második a női világranglistán.
2008. január 30. szerda 12:13 - Hírextra

"A Roland Garroson elvesztett tavalyi döntő után azt reméltem, hogy Ausztráliában már összejön a nagy siker és győzök Melbourne-ben. Nagyszerű formában voltam, remekül ment a tenisz. Mégis kikaptam, de örülök ennek a csodálatos eredménynek, mert eddigi pályafutásom során ilyen magasan még nem jegyeztek a rangosban" - nyilatkozta a 21 éves szerb csillag a budapesti Syma Sport- és Rendezvényközpontban rendezett sajtókonferenciáján. Ivanovic a női tenisz Fed Kupa Euro-Afrikai Zóna I. csoportjának szerdától szombatig zajló küzdelmeire érkezett a szerb csapattal a magyar fővárosba.

"Nagyon sokat tanultam az ausztráliai viadal során és remélem, hogy ebből sokat profitálhatok. Bízom abban, hogy előbb-utóbb összejön az első Grand Slam-győzelem" - fogalmazott. "A mérkőzéseken hallatlanul fontos az első pont, a kezdet, az egyenletes teljesítmény, hiszen az olyan klasszisok, mint Marija Sarapova, vagy Justine Henin azonnal könyörtelenül kihasználják a gyengeséget, a hibákat."

Ivanovic elmondta, hogy Szerbiában hallatlanul népszerű a tenisz:

"Kislánykoromban Szeles Mónikáért szorítottunk, most viszont a Melbourne-ben győztes Novak Djokovic, Jelena Jankovic és én érek el szép sikereket. Mindannyian más-más utat választottunk: Jelena Amerikában, Novak Németországban én pedig Svájcban készülök."

Kérdésre válaszolva Ivanovic elmondta, hogy nagyon készül a pekingi ötkarikás játékokra és bízik abban, éremmel tér haza a kínai fővárosból.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását