2024. május 11. - Ferenc

Diákprostitúciós botrány

A kormányt is önkritikára késztette egy 19 éves diáklány memoárja és egy egyetemista prostituáltakkal készült interjúkötet miatt kirobbant botrány Franciaországban. Laura D. spanyol-olasz szakos és az egyetem mellett munkát is vállalt, de a telefonos ügyf
2008. január 30. szerda 12:32 - Hírextra

A szülők fizetése alig több a minimálbérnél, és mivel van munkájuk, Laura nem jogosult szociális támogatásra.

Így lett a lányból 18 éves korában prostituált. A Mes cheres études (kb. Az én drága tanulmányaim) című önéletrajzi kötetéből kiderül, hogy ügyfelei jellemzően házas, gazdag férfiak, akik az interneten keresnek maguknak egyetemista alkalmi partnert és átlagosan 400 eurót (103 ezer forintot) fizetnek egy pásztoróráért.

Egy alkalommal a diáklány laptopot kért pénz helyett. Kapott is egyet a klienstől, aki a hotelszobát is rendben kifizette, viszont erőszakoskodott vele és szadista nemi aktusra kényszerítette.

Laura D. története csak egy a 40 ezer közül - állítja a SUD Etudiant diákszervezet. A rendőrség ezt vitatja, saját becslésük szerint 20 ezer egyetemista prostituált dolgozik az országban.

"A legtöbben egy-két vendéget fogadnak havonta" - mondta Eva Clouet, a másik botránykönyv szerzője, aki egyetemi hallgató szexmunkásokkal készített interjúkat és ügyfeleket is sikerült megszólaltatnia.

A diákokat nem futtatók, hanem az oktatási rendszer kényszeríti prostitúcióra. Ha lenne elég kollégium meg szociális támogatás, és a tanulmányi követelmények engednék, hogy legális részmunkaidős állást vállaljanak a hallgatók, akkor megszűnne a kényszer - mondta Clouet a német Der Spiegel beszámolója szerint.

Valérie Pécresse, a felsőoktatásért felelős miniszter szerint a "jelenség nehezen számszerűsíthető", mert sok a tabu körülötte. A miniszter ugyanakkor elismerte, hogy a kormány "nem koncentrált eléggé" a szegény sorsú diákok megsegítésére, és megígérte, hogy fejleszteni fogják a támogatási rendszert.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását