2024. május 5. - Györgyi

Cserebere fogadom

Egy tragikus történet meglehetősen szerencsés véget ért a németországi Saarbrückenben: több hónapos viszontagság után immár valódi otthonára talált az a két csecsemő, akiket az elmúlt év nyarán cseréltek el egy saar-vidéki klinikán.
2008. január 30. szerda 18:23 - Hírextra

Az ügy akkor óriási vihart kavart. Történt ugyanis, hogy csak hónapok után derült fény arra: a két család a klinikáról a másik csecsemőjét vitte haza, s határtalan örömmel, boldogan nevelte. Tavaly decemberben azonban egy kórházi ellenőrzés nyomán az is kiderült, hogy a szülők nem a saját hathónapos gyermeküket, hanem a másik házaspárét dédelgetik.

Ráadásul különösen az édesanyáknak - de az apáknak is - a "másik" kislány rendkívüli módon a szívéhez nőtt. Ugyanúgy, mintha a sajátjuk lenne, mert annak is gondolták. Azután hirtelen jött a hidegzuhany, a kétségbeesés és a tanácstalanság, s a kiút keresésébe gyermekpszichológusokat is bevontak.

Ekkor az a megoldás született, hogy az édesanyák egy ideig együtt nevelik gyermekeiket. Mégpedig azért, hogy mind ők, mind a kicsik könnyebben túlessenek a traumán, ne szenvedjenek hiányt a szeretetben, és segítsék egymást az új helyzettel való ismerkedésben. S milyen az anyai ösztön, végül mindkét édesanya "visszaszokott" saját gyerekéhez, miközben a másiké is megmaradt szíve csücskében.

Olyannyira, hogy a szülők - különösen az édesanyák - még össze is barátkoztak, s elhatározták, hogy nem szakadnak el egymástól, s fél szemmel a másik gyermekére is figyelnek. Az érzelmi kötődés irántuk úgyis fennmarad, hisz fél éven keresztül sajátjukként nevelték.

Mindazonáltal a részletekről csak az egyik család nyilatkozott. A szülők beszámoltak arról, hogy rendkívül nehéz heteken vannak túl.

Jeannine, az édesanya szerdán elmondta, hogy a kis Linát már valóban sajátjaként öleli a keblére. Azt azonban hozzátette, hogy azért mindig volt benne egy kis gyanú. Szavai szerint az első pillanattól kételkedett abban, hogy a csecsemőosztályról valóban saját kislányát kapta-e meg, egyszerűen azért, mert a mellette fekvő jobban hasonlított rá és édesapjára. Kételyeit azonban senki nem osztotta - még férje sem -, az orvosok és az ápolónők pedig azt hangoztatták, hogy a csecsemők különösen az első napokban óráról-órára változnak.

Hogy mindez miként történhetett meg, az egyelőre még nem világos. Az osztályon minden bizonnyal mosás közben összecserélhették a csecsemők nevét feltüntető karszalagot. A napokban azután már nem a karszalagot, hanem a két apróságot cserélték vissza.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását