2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Jól ralizott a BKV busza

"Ha barátokat akarsz szerezni, használd a közösségi közlekedést!" - mondhatták a Budapest-Bamako ralin résztvevő az Alfa Busz és a BKV közös csapatának tagjai, akik a 19. helyen értek célba.
2008. január 29. kedd 11:50 - Hírextra

 A versenyen 18 fős személyzettel induló BKV-autóbusz sofőrjei tartoznak a BKV Zrt. kötelékébe, míg az autóbuszt az Alfa busz biztosította a megmérettetésre. A csapatnak két női résztvevője is volt, egyikük a Miss Universe Hungary verseny tavalyi győztese Bóna Ildikó - tájékoztatta közleményében a Bkv Zrt. a távirati irodát.

Mogyoróssy Tibor csapatkapitány, az Alfa Busz Kft. ügyvezetője magyarországi kollégáinak elmondta: az utat végig biztonságban tették meg, nem éreztek terrorfenyegetettséget. Az afrikai országok hatóságai mindent megtettek, hogy a csapatok épségben teljesítsék a távot. A csapatkapitány a lenyűgöző élmények között legfontosabbnak az összetartást és az életre szóló barátságok kialakulását emelte ki.

Amíg a személyautók versenye során előfordult, hogy régi barátok hagyták ott a másikat a sivatagban, addig a BKV-autóbusz csapata többször segített a bajba jutottaknak. A legutóbbi mentőakciójuk során a verseny főszervezőjének, Villám Gézának az autóját vontatták 450 kilométeren keresztül, hogy végül sikeresen célba érjen.

A buszon utazók - a sportteljesítményen túl - karitatív tevékenységet is végeztek az út során. Egészségügyi csomagokat, iskolaszereket, élelmiszert, konzerveket, takarókat vittek az afrikai falvak iskoláiba a nélkülöző gyerekeknek.

A csapat csütörtökön indul haza, a Szaharát is megjárt autóbusszal.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását