2024. május 5. - Györgyi

Elektronikus kreditellenőrzés

Elektronikus kreditellenőrző szolgáltatást nyújt a Műegyetemen az Üzleti Tudományok Intézet a képzéseire jelentkezni kívánó hallgatóknak - közölte az intézmény az MTI-vel. A bolognai rendszerben a kétszintű oktatásnak köszönhetően a korábbinál könnyebben
2008. január 29. kedd 08:54 - Hírextra
Sokszor egyszerű megállapítani, hogy egy képzésre a hallgató jelentkezhet-e vagy sem, de előfordulhat, hogy nehéz eldönteni azt, hogy a hallgató teljesítette-e az előzetesen elvárt tanulmányi követelményeket, mert a felvételinél nem az alap- vagy főiskolai diploma elnevezését veszik figyelembe, hanem az elvégzett, teljesített tantárgyakat.

Ormos Mihály, az intézet oktatója kifejtette: minden mesterképzésnél van olyan alapszak, amihez nem tartozik egyéb tanulmányi követelmény, mint az adott alapszakok elvégzése. Ezeknél nincs probléma.
Ha viszont főiskoláról vagy olyan alapszakról érkezik a hallgató, ahonnan nem vehetik át automatikusan a jelentkezőt, akkor bizonyos tárgyak, ismeretkörök teljesítését igazolnia kell.Ha valaki például bölcsészdiplomával érkezik MBA-képzésre, akkor megnézik, hogy megfelelő mennyiségű módszertani ismeretekkel rendelkezik-e. A felvételiztető intézmény feladata arról meggyőződni, hogy a hallgatót az előtanulmányai predesztinálják-e, hogy a képzésre jelentkezhessen - közölte.

Ezt a hallgató előtanulmányait rögzítő leckekönyve, indexe alapján lehet megtenni. Ennek az adminisztrációja nehézkes, ebben segít az intézet által kidolgozott elektronikus rendszer. Ha a hallgató beszkenneli az indexét, és beküldi, az intézet krediteket ellenőrző bizottsága azonnal válaszol, és jelzi a hallgatónak, hogy a jelentkezési kritériumoknak megfelelt-e vagy sem, s ha nem, akkor mennyi további tanegység teljesítésére van szüksége.

Ha a hallgató postacímet is adott, postán is megkapja az igazolást arról, hogy e bemeneti követelménynek eleget tesz-e vagy sem - írta tájékoztatójában az oktató.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását