2024. április 24. - György

Az alpolgármester mondjon le

Vitát váltott ki Salgótarján keddi közgyűlésén a napokban vád alá helyezett fideszes alpolgármester helyzete. Az ellenzék kitart amellett, hogy Fenyvesi Gábornak le kellene mondania, az érintett nem lát erre okot, a polgármester pedig az ártatlanság vélel
2008. január 29. kedd 12:21 - Hírextra

Fenyvesi Gábor fideszes alpolgármester ellen közokirat- és magánokirat-hamisítás miatt emelt vádat az ügyészség, a politikus ugyanis úgy használt doktori címet, hogy még felsőfokú végzettsége sincs.
Ercsényi Ferenc (SZDSZ) a keddi közgyűlésen azt mondta: Fenyvesi Gábornak elsősorban morális, erkölcsi megfontolások alapján kellene távoznia a közéletből.

Fenyvesi Gábor súlytalanná vált - folytatta, hozzátéve: "nagyon sajnálom, Gábor, hogy ezt kell mondani".

Érvelése szerint egy város alpolgármesterének minden szavát komolyan kell venni, és ez kérdőjeleződött meg.

Úgy fogalmazott: "Ennek a ragaszkodásnak üzenete van, hogy ezeknek mindent lehet, ezek semmiből nem vonnak le következtetéseket".

Az MSZP képviselői Székyné Sztrémi Melinda polgármester álláspontjára voltak kíváncsiak, aki kifejtette: jogászként az ártatlanság vélelmére esküdött fel, vagyis nem mond ítéletet egy ügyről sem, amíg a bíróság nem hoz döntést.

Amint az ítélet jogerőre emelkedik, abban a pillanatban állást foglal a kérdésről - tette hozzá.
Huszár Máté (MSZP) képviselő felvetésére, mely szerint az alpolgármester a botrány kirobbanása után lemondott doktori címéről, korábban viszont a titulus használatával megtévesztette a választókat, illetve felsőfokú végzettség nélkül tanított egy alapítványi középiskolában, a polgármester nem reagált.

Fenyvesi Gábor hétfőn sajtótájékoztatón közölte, hogy nem lát okot a lemondására, a közgyűlésen pedig a szocialista frakciónak címezve azt mondta: nem kellene tagadni, hogy őket legkevésbé a dolog jogi része érdekli.

A fideszes alpolgármester ügyét a Salgótarjáni Városi Bíróság tárgyalja majd, a közokirat-hamisítás bűntette miatt szabadságvesztés is kiszabható rá.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását