2024. április 19. - Emma

Alagút Long Island és New England között?

A világ leghosszabb autóalagútját tervezi megépíteni egy magánvállalkozó a Long Island és New England közötti tengerszoros alatt, mintegy 26 kilométereset, ám egyelőre inkább bírálják, mint támogatják az ötletet.
2008. január 29. kedd 09:07 - Hírextra
Vincent Polimeni azért vetette fel az alagút ötletét, mert szerinte ezzel a megoldással ki lehetne kerülni a New York-i dugókat, bár az alagút - a terv elfogadása esetén is - csak 2025-re készülhetne el.
Az alagút a Long Island Sound tengerszoros nyugati vége alatt húzódna, és mindkét irányban három sávos autóút vezetne át rajta. Legalább másfél kilométerrel lenne hosszabb, mint a Norvégiában található Laerdal alagút, amely jelenleg a világ a leghosszabb autóalagútja.

Polimeni nem az adófizetők pénzét áldozná a 10 milliárd dolláros építési költségekre, hanem saját pénzét fektetné be, majd 25 dolláros útdíjat szedne az alagút egyszeri használatáért, valamint reklámfelületeket adna el, hogy megtérüljön a vállalkozás.

A tervet legutóbb az állam szenátusának egyik bizottsága vitatta meg, és többeket Robert Moses, New York néhai meghatározó építészének arra az ötletére emlékeztette, hogy a Long Island Sound felett hidat kellene építeni. Robert Mosest harminc évvel ezelőtt majdhogynem megkövezték ezen ötletéért.
Polimeni elismerte, hogy az alagút terve eleinte kételyeket ébreszt - "irreális", "kivitelezhetetlen" -, de hangsúlyozta, hogy minél többen szereznek róla tudomást, annál többen kíváncsiak a részletekre.
Polimeni eddig 250 ezer dollárt (43,8 millió forint) fizetett saját zsebből az alagútra vonatkozó mérnöki tanulmányokért.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását