2024. április 27. - Zita

Szená-Torok a hajléktalanokért

A Szená-Torok vegyeskar koncertet ad a hajléktalanok megsegítésére hétfőn este a Megbékélés Háza Templomában Békásmegyeren. A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség kérte föl a kórust, hogy lépjen föl az elesettek javára - mondta el Iványi Tamás karvez
2008. január 26. szombat 06:49 - Hírextra
A szakrális helynek megfelelő programmal készülnek, egyházi művek, magyar és külföldi szerzők, mint például Kodály Zoltán, Halmos László, Giuseppe Verdi kórusművei hangzanak föl. A műsorban közreműködik Horváth Márton Levente orgonán, Miczinger Ilona zongorán - ő a kórus állandó kísérője - s Tóth Álmos tubán.

A Szená-Torok együttes az Országgyűlés volt és ma is aktív, énekelni tudó képviselőiből áll, s 1996-os megalakulása óta számtalan sikeres fellépést könyvelhetett el.

Minden parlamenti frakcióból van énekese a vegyeskarnak, amely egyesületi formában működik. A képviselők között van olyan, aki zeneileg magasan képzett, de végül is mindenki maga dönti el, hogy a képességei megfelelnek-e a kórus által támasztott követelményeknek - jegyezte meg Iványi Tamás.
A Szená-Torok vegyeskar csak jótékony célú rendezvényeken szerepel, s a hétfőn este hét órakor kezdődő kórushangverseny közönségét önkéntes adakozásra kérik majd föl a hajléktalanok javára - tette hozzá a karnagy.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását