2024. május 5. - Györgyi

Esküvő 2008

A budapesti Kongresszusi Központban pénteken megnyílt Esküvő 2008 kiállítás az idei esküvői vásár szezon egyik csúcseseménye. A kiállítás érdekessége, hogy Franciaországból két divattervező is bemutatkozik.
2008. január 26. szombat 06:32 - Hírextra
A 15. Esküvő Kiállítás és Vásáron több mint 150 cég mutatkozik be, e különleges szolgáltatási ágazat minden jelentős szereplője - menyasszonyi ruha kölcsönzők, esküvő szervezők, vendéglátósok, nászajándék szolgálatok - bérelt itt standot.

Több divatbemutató is színesíti a vasárnap estig tartó programot. Ezek közül nagy érdeklődésre tarthat számot két, Magyarországon vendégeskedő francia kreátor is, akik a Francia Gazdasági Év Magyarországon rendezvénysorozat keretében ismét menyasszonyi ruhákat hoznak Budapestre. (Tavaly szeptemberben már sok tapsot kapott a Magyar esküvő francia módra című divatbemutató).

A két tervező Ana Verone és LK, azaz Laure Kczekotowska közül, utóbbi először látogat el Magyarországra. Az Ana Verone márka távlati tervei között az is szerepel, hogy akár állandó bemutató termet vagy üzletet is nyit Magyarországon - adta hírül a francia kereskedelmi kirendeltség.

Ana Verone Tündérek bálja című kollekciója légiesen könnyű, fénylő, csillogó szövetekből és selyemből készült. A ruhák lágy esésűek. A Szalamandrák nevű piros kollekció a menyecskeruhák választékát teszi izgalmasabbá.

Újdonsága a standnak, hogy kislányoknak tervezett alkalmi, esküvőkre is felvehető modelleket is bemutat. A környezetbarát ruhák különlegessége, hogy kizárólag méltányos kereskedelemből (fair trade) származó, ázsiai és afrikai kelmékből készültek.

A másik divattervező, LK - ahogyan a szakmában hívják - 1998-ban jelentkezett első kollekciójával, amely a Laure K nevet viselte. Ma már tagja a rangos párizsi tervezők szakmai szervezetének. Számos képzőművészeti, filmes és színházi alkotás és projekt művészeti vezetőjeként is ismert.
Stílusára hat a mozi, a képzőművészet, az irodalom, kedveli a sikkes, nőies, úgynevezett glamour, azaz csillogó-hódító öltözékeket.

A két francia haute coture szalon ruháit fel is lehet próbálni és akár kedvezményes áron meg is vásárolhatók.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását