2022. január 23. - Zelma, Rajmund

Nincs veszélyben a magyar gazdaság

Simor András szerint nem fenyegeti a magyar gazdaságot a nemzetközi piacok megingása - áll abban az interjúban, amelyet a jegybankelnök a Napi gazdaság pénteki számának adott.
2008. január 25. péntek 08:57 - Hírextra

A Magyar Nemzeti Bank elnöke úgy látja, hogy a monetáris tanács hétfői ülése óta eltelt idő is igazolja, helyesen jártak el, amikor nem reagáltak a fejleményekre. Simor szerint nem lehet kizárni a későbbiekben egy kamatemelést sem, ha az inflációs várakozások magas szinten rögzülnek, és nem javul tartósan a tőkepiaci helyzet.

Úgy véli az inflációs célok teljesítésében a kormány segítséget nyújt a bérpolitikájával, valamint a költségvetés konszolidációjával, ám a szabályozott árak terén, valamint a piaci liberalizációt illetően sok még a teendő. Főleg a helyhatósági közműcégek árképzését tartja aggodalmasnak, de a villamosenergia-piac megnyitása sem szolgálja a verseny kialakulását. A jegybankelnök szerencsétlennek tartja, hogy a villamosenergia-piacon az átállás után sincs kínálati többlet, így az árak csak fölfelé tudnak elmozdulni, ami versenyhátrányt jelent a magyar gazdaságnak - nyilatkozta az üzleti napilapnak adott terjedelmes interjúban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását