2024. május 2. - Zsigmond

Nem fizetnek az önkormányzatok

Bírósághoz fordult kedden a hódmezővásárhelyi BS Alfa Bt., hogy fizetési meghagyás kibocsátását kérje azok ellen a Csongrád megyei önkormányzatok ellen, amelyek másfél évvel ezelőtt az árvíz utáni fertőtlenítéssel a céget bízták meg, de az elvégzett munká
2008. január 23. szerda 10:55 - Hírextra
A települések a munka ellenértékét a központi vis maior-keretből várták. Az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium azonban korábban jelezte: a településeknek a cég által elszámolni kívánt összeg többszörösen meghaladja a hasonló célra az összes többi érintett megyében együttvéve nyújtott támogatás összegét." A kifizetést a települések saját erőből nem tudják teljesíteni, mert tönkremennének.

Túri József, a társaság ügyvezető igazgatója a lapnak elmondta: az össztartozás mértéke meghaladja a 180 millió forintot. Ugyanakkor még mindig bíznak a békés rendezésben, várják a miniszterelnöki hivatal levelét az ügyben.

Az, hogy nem kapták meg a pénzüket és csődbe mehetnek, nem is csak a cég harminc jelenlegi alkalmazottjának kellemetlen, hanem azoknak az alvállalkozóknak is, akikkel annak idején a fertőtlenítést elvégeztették. Öt cégről van szó, amelyek, mintegy száz-százhúsz embert foglalkoztattak, akik a munkabérük jelentős részét még mindig várják. Amit megkaptak belőle, azt a BS Alfa hitelből fizette ki nekik -tette hozzá a vezető.

Két Csongrád megyei országgyűlési képviselő is segítséget ígért az ügyben az érintett településeknek a múlt heti dóci megbeszélésükön: a fideszes Vincze László és a szocialista Bedő Tamás. Vincze László levélben fordult a környezetvédelmi és vízügyi miniszterhez, Fodor Gáborhoz, választ azonban még nem kapott, így egy interpellációval is készül a parlamentben. Bedő Tamás pedig az önkormányzati és területfejlesztési minisztériumban a tárcavezetővel és az államtitkárral egyeztetett. Konkrét ígéretet ugyan egyelőre nem kapott, de bízik abban, hogy lesz megoldás.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását