2024. április 23. - Béla

Hullanak a cseh motorosok

Csehország az Európai Unió azon tagállamai közé tartozik, ahol arányában a legtöbb, a dániainál vagy a svájcinál hétszerte több motorkerékpáros veszti életét közlekedési balesetben - derül ki a cseh rendőrség és az európai közúti közlekedésbiztonsági taná
2008. január 23. szerda 15:49 - Hírextra
Csehországban 2007-ben összesen 127 motoros halt meg az utakon, s ez 28-cal több, mint az ezt megelőző évben - olvasható a Mlada Fronta Dnes című cseh napilap szerdai számában.
Egymilliárd kilométernyi megtett útra kivetítve ez évi 210 motoros halálát jelenti vezetés közben Csehországban, miközben Dániában vagy Svájcban hetedannyian szenvednek halálos motorbalesetet. Az autósokhoz viszonyítva a motorkerékpárosoknak ötvenszeres az esélyük a közúti baleseti halálra.

"A csehországi adatok a magyar és a szlovén statisztikákhoz hasonlítanak, ahol több mint 200 motoros hal meg egymilliárd kilométernyi megtett útra számolva" - mondta Jaroslav Horin közúti szakértő.

"A növekvő gazdaság hatására egyre többen engedhetik meg maguknak, hogy motorkerékpárt vásároljanak" - mondta Karel Hanzelka, a cseh közlekedési minisztérium szóvivője.

"Ezen kívül néhány motoros eleve azzal a céllal vásárol motorkerékpárt, hogy megszegje a közlekedési szabályokat. A motorozás számukra egyfajta adrenalinsport" - hangsúlyozta a szóvivő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását