2024. április 30. - Katalin, Kitti

Tiltakoznak a stewardessek

A thaiföldiek imádják a szappanoperákat. Se szeri, se száma a különböző tévécsatornákon sugárzott melodrámáknak. Az alaptörténet mindig ugyanaz: csinos fiatal lányok harca a jóképű férfiú szívéért. A szerelmes hölgyek a női harci eszközök egész arzenálját
2008. január 22. kedd 09:17 - Hírextra

A legújabb sorozat mégis nagy port kavart - legalábbis a légi utaskísérők között.

A "Szongkram nang fah" (Égi angyalok háborúja) alaptörténete és jelenetei nem sokban különböznek a többi műsorétól. Ezúttal a kolleganői által szépségéért irigyelt légi utaskísérő és a vonzó, de már nős főpilóta románca adja a sorozat gerincét.

"A történet rossz fényben állítja be a szakmát" - állítja Szomszak Szriunal, a nemzeti légitársaság, a Thai Airways International dolgozói szakszervezetének elnöke. Az érdekképviselet ezért petíciót tervez benyújtani Khaiszri Szri-arun kulturális miniszternek, követelve az adás azonnali megszüntetésének elrendelését. A szakszervezet ezenkívül a sorozatot játszó tévécsatornának, az 5-ösnek is szándékozik küldeni egy írásos tiltakozást, valamint bejelentést tesz az Emberi Jogok Nemzeti Bizottságánál is.

Szriunal felháborodását csak fokozza, hogy az egyik, repülőgépen játszódó jelenet a nemzeti légitársaság gépeinek utasterére hasonlít.

A többi légitársaság szintén felháborítónak tartja az adást. "Az ilyen beállítás sokat árt a szakma imázsának, és félő, hogy elriasztja a fiatalokat a pályától. Alkalmasság és fegyelmezettség a fő szempont a munkatársnők kiválasztásánál. A vonzó külső csak ezután jön" - fejtette ki véleményét egy, a becsületében megsértett légi angyal.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását